''Dan is de Disney-docu met terugwerkende kracht een hele dure grap voor Feyenoord''

''Dan is de Disney-docu met terugwerkende kracht een hele dure grap voor Feyenoord''

Mark Koevermans liet eerder weten dat hij geen goede algemeen directeur zou kunnen zijn, maar werd uiteindelijk toch algemeen directeur van Feyenoord. Journalist Valentijn Driessen is die woorden niet vergeten. "Welke directeur haalt het in z’n hoofd zijn in anonimiteit opererende werknemers voor het vuurpeloton van de publieke opinie te zetten? Koevermans deed het in de Disney-documentaire over Feyenoord."

In de documentaire vroeg Koevermans aan de mensen van Varkenoord waar de jeugdopleiding nou eigenlijk voor staat, een gesprek dat uren zou duren, maar waarvan slechts een klein deel de uiteindelijke documentaire zou halen. "Die inhoudelijke sessie was niet interessant voor de documentaire en sneuvelde", aldus Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Koevermans had de beelden van zijn meeting met alle jeugdopleiders van Feyenoord kunnen schrappen, maar gooide zijn hele jeugdopleiding voor de bus. Voor zo’n 3 miljoen euro van Disney en om er zelf beter uit te komen."

Ook technisch directeur Frank Arnesen kwam er niet goed vanaf bij Driessen. "Sinds november 2019 is de Deen verantwoordelijk voor de jeugdopleiding. Anderhalf jaar had hij de tijd om Feyenoords opleiding door te lichten", zo vervolgt Driessen. "Arnesen hield zich in de docu afzijdig en speelde de vermoorde onschuld, terwijl hij een duur adviesbureau inhuurde om open deuren in te trappen."

"Het versterkt alleen maar de bestaande negatieve beeldvorming over Feyenoords jeugdopleiding. Alleen omdat het interessante televisie is. De opleiders kunnen wel resultaten aanvoeren, hoewel het volgens de directie allemaal weinig voorstelt." De conclusie van Driessen over de jeugdopleiding is dan ook niet mals: "Ouders zijn trots als hun kind onderdeel mag zijn van de jeugdopleiding. Alleen heeft dat beeld door de docu van Disney een knauw gekregen." En: "Loopt Feyenoord vanwege die beeldvorming een talent van het niveau Wijnaldum mis, dan is de Disney-docu met terugwerkende kracht een hele dure grap voor Feyenoord. Ondanks die 3 miljoen euro."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties