Copa América van start: López, Gimenez en een oud-Feyenoorder in actie

Copa América van start: López, Gimenez en een oud-Feyenoorder in actie

De Copa América is inmiddels in volle gang. Naast Santiago Gimenez en Marcos López komt ook een oud-Feyenoorder in actie. Luis Sinisterra is met Colombia actief op het eindtoernooi. Renato Tapia behoorde tot de definitieve selectie van Peru, maar heeft zich op het laatste moment afgemeld met een nogal unieke reden.

Tapia's contract loopt af bij Celta de Vigo en is daardoor transfervrij. De oud-Feyenoorder wil niet het risico lopen om zwaar geblesseerd te raken op de Copa América en daarmee zijn sportieve en financiële toekomst op het spel te zetten. De 28-jarige middenvelder werd daarnaast genegeerd door de Peruaanse voetbalbond (FPF) op zijn verzoek om een zorgverzekering af te sluiten voor eventuele blessures. Tapia koos er daarna voor om zich af te melden.

Zonder Tapia, maar met Marcos López werd er vrijdagnacht tijdens de eerste groepswedstrijd gelijkgespeeld tegen Chili. De linksback van Feyenoord begon op de bank en mocht na ruim een half uur al zijn opwachting maken. Argentinië wist in Groep A wel te winnen van Canada waardoor er voor Peru nog alles mogelijk is. De nummer een en twee gaan door naar de volgende ronde op de Copa América.

Luis Sinisterra - Colombia

De eerste oud-Feyenoorder die in actie komt op de Copa América is een publiekslieveling voor veel fans. Sinisterra is opgeroepen voor het nationale elftal nadat hij een aardig seizoen heeft gespeeld op huurbasis voor Bournemouth. In totaal kwam de vleugelspeler 27 wedstrijden in actie. De 24-jarige linkspoot droeg het shirt van Feyenoord tussen 2018 en 2022, waarin hij ook een Europese finale behaalde. Sinisterra speelde eerder 12 wedstrijden voor Colombia en het wordt zijn eerste eindtoernooi.

Programma Colombia
Di 25 juni om 00:00 uur: Colombia - Paraguay
Za 29 juni om 00:00 uur: Colombia - Costa Rica
Wo 3 juli om 3:00 uur: Brazilië - Colombia

Marcos Lopez - Peru

Marco López zit in een hele zware poule, Met Argentinië, Peru en Canada moeten de Peruvianen de volgende ronde zien te bereiken.

Programma Peru
Za 22 juni om 2:00 uur: Peru - Chili (0-0)
Wo 26 juni om 00:00 uur: Peru - Canada
Zo 30 juni om 2:00 uur: Argentinië - Peru

Santiago Gimenez - Mexico

Voor Gimenez is het nog even wachten tot het toernooi begint. In groep B waar ook Venezuela en Ecuador deelnemen, komt Mexico zaterdag op zondagnacht om 2:00 uur pas in actie tegen Jamaica. De eerste geluiden uit Mexico zijn momenteel dat de spits van Feyenoord een basisplaats heeft te pakken in het nationale elftal.

Programma Mexico
Zondag 23 juni: Mexico - Jamaica (03:00 uur)
Donderdag 27 juni: Venezuela - Mexico (03:00 uur)
Maandag 1 juli: Mexico - Ecuador (02:00 uur)

Lees meer over
Luis Sinisterra Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties