Clubs bepalen zelf of ze een regenboogband dragen

Clubs bepalen zelf of ze een regenboogband dragen

Gernot Trauner hoeft dit seizoen geen regenboogband te dragen, tenzij Feyenoord zelf anders besluit. De KNVB organiseert geen nieuwe One Love campagne rondom wedstrijden in de Eredivisie waarin aanvoerders een regenboogband dragen.

De voetbalbond laat nu de clubs zelf beslissen welke band de aanvoerders dragen. ''De verantwoordelijkheid om de armband te dragen ligt nu bij de clubs zelf'', vertelt Houssin Bezzai, programmamanager racisme en discriminatie bij de KNVB.

Afgelopen seizoen ontstond er een landelijke discussie nadat Orkun Kökcü en Redouan El Yaakoubi de One Love armband weigerden te dragen. De KNVB heeft woensdag tijdens een online symposium, dat werd georganiseerd op nationale Coming Out Day, duidelijk gemaakt dat de regels worden aangepast.

Thomas Pruijsen van de John Blankenstein Foundation is teleurgesteld. ''Ik zou de clubs willen oproepen om de band alsnog te dragen. Het lijkt nu net of er geluisterd is naar de critici die de band afgelopen seizoen al geen goed idee vonden, terwijl wij de boodschap achter de band superbelangrijk vinden.''

Feyenoord moet een regenboogband dragen
Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties