Kökcü draagt regenboog-band niet uit religieuze overwegingen

Kökcü draagt regenboog-band niet uit religieuze overwegingen

Orkun Kökcü draagt vandaag de regenboog-band niet vanwege religieuze overwegingen. Feyenoord heeft ervoor gekozen om Gernot Trauner vanmiddag de regenboog-aanvoerdersband te laten dragen. De middenvelder van Feyenoord geeft persoonlijk uitleg op de clubwebsite van de Rotterdammers.

''Ik heb besloten de regenboog-aanvoerdersband van deze speelronde niet te dragen'', vertelt de 21-jarige international van Turkije. ''Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten.''

''Daarom voel ik me er niet comfortabel bij om deze aanvoerdersband te dragen. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier teleurgesteld over zijn. Dat is absoluut niet mijn bedoeling, al besef ik dat ik dat gevoel met deze woorden wellicht niet direct weg zal kunnen nemen. Maar Ik hoop dat m’n keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd.'' Feyenoord treft zondagmiddag om 16:45 uur AZ in Alkmaar.

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties