Carranza en Feyenoord een 'succesvolle match': ''Een beetje Dirk Kuijt-achtig''

Carranza en Feyenoord een 'succesvolle match': ''Een beetje Dirk Kuijt-achtig''

De verwachtingen zijn dat Feyenoord spoedig Julián Carranza weet te contracteren. De Argentijnse spits staat onder contract bij Philadelphia Union en speelde ook samen met Kevin Leerdam. Bij Inter Miami CF maakte de oud-Feyenoorder Carranza van dichtbij mee.

"Een hele rustige, aardige jongen," herinnert Leerdam zich in een gesprek met ESPN. "Maar zodra hij op het veld staat, verandert hij in een beest. Hij sleurt, werkt hard en heeft een neusje voor de goal. Een beetje Dirk Kuijt-achtig. Hij is geen heethoofd, maar dat Latijns-Amerikaanse temperament zal ook in Nederland wel eens naar voren komen."

Bij Inter Miami CF werd Carranza geen groot succes, dat had mede te maken met de mindere relatie met de trainer. Ook vanwege de komst van Gonzalo Higuaín had de Argentijn geen uitzicht op speeltijd. "Hij was op dat moment nog best wel jong. Hij had Higuaín voor zich, dus maakte weinig minuten. Maar je hoorde hem nooit zeuren. Hij heeft in die tijd juist heel veel kunnen leren, bijvoorbeeld om egoïstisch te zijn voor het doel."

Moderne spits
Leerdam begrijpt waarom Feyenoord Carranza wil binnenhalen. "Als je kijkt naar hoe Feyenoord de afgelopen jaren heeft gespeeld, dan past hij daar perfect. Hoog drukzetten, de bal veroveren vlak bij het doel van de tegenstander. Hij is echt een moderne spits, die heel veel arbeid levert. Als hij de tijd krijgt om zich aan te passen, dan heb ik er absoluut vertrouwen in. Feyenoord en Carranza, dat kan wel eens een succesvolle match worden."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties