Burger over aanvoerder Kökcü: "Toen al een leidersfiguur"

Burger over aanvoerder Kökcü: "Toen al een leidersfiguur"

Een jaar na zijn definitieve vertrek bij Feyenoord gaat het goed met Wouter Burger. De 21-jarige middenvelder is vaste basisspeler bij het Zwitserse FC Basel, waar hij dit seizoen al vijf doelpunten maakte. Aan Voetbalzone vertelde de op Varkenoord opgeleide speler over zijn ervaringen bij FC Basel en zijn eerdere tijd bij Feyenoord.

Na zijn transfer had Burger even nodig om zich aan te passen, maar inmiddels is hij een vaste kracht bij Basel. Alleen dit seizoen speelde hij al 21 wedstrijden, waarvan 20 als basisspeler. Daarin scoorde hij 5 keer, iets wat hem vorig seizoen niet één keer lukte. "Vorig seizoen heb ik meer als controleur gespeeld, echt als zes. Later ging ik iets aanvallender spelen en kwam ik dichter bij een doelpunt, maar hij viel gewoon niet. Nu speel ik op mijn favoriete positie, echt box-to-box. Dat is de positie die mij het meest ligt en waardoor ik vaker in de positie kom om te scoren. Eerlijk gezegd kun je het ook simpel verklaren: soms moet het gewoon goed vallen. Vorig jaar had ik een aantal keer pech."

Orkun Kökcü
Intussen volgt Burger zijn oude club Feyenoord nog zo goed mogelijk en heeft hij ook contact met zijn voormalig ploeggenoten. Zo ziet hij Orkun Kökcü, met wie hij al sinds de jeugd samen speelde, tegenwoordig als aanvoerder aan het werk. "In Orkun schuilde toen al een leidersfiguur. Hij durft zich altijd uit te spreken. We stonden samen op het middenveld en hij is een dominante speler die altijd het voortouw neemt. Niet eens qua praten, maar gewoon door zijn kwaliteiten. Ikzelf ben echt een prater en die moet je ook in een team hebben, maar hij laat constant zijn voeten spreken. Dat doet hij nog steeds, maar nu als aanvoerder bij Feyenoord 1. Ik ben enorm trots op hem."

Tyrell Malacia
Een andere speler met wie Burger en Kökcü jaren de kleedkamer deelde, Tyrell Malacia, is tegenwoordig actief in de top van de Premier League. Hij was de eerste van het drietal die zijn kans in Feyenoord 1 wist te pakken. "Hij maakte zijn debuut in de Champions League tegen Napoli, terwijl ik zelf af en toe nog met hem speelde op Varkenoord. Daardoor besefte ik hoe snel het kan gaan." Ook met de linksback van Manchester United heeft Burger nog geregeld contact. "Als Tyrell een geweldige wedstrijd speelt tegen Salah van Liverpool, stuur ik hem direct een bericht. Dat is prachtig om te zien. Hij appt mij ook wanneer ik er een aantal ballen inschiet."

Vorig seizoen vertelde Burger aan FR12 uitgebreid over zijn tijd en vertrek bij Feyenoord. Dat interview is via onderstaande link terug te lezen.

Lees meer over
Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties