Burger: ''Dat gesprek voerde ik ook met Slot''

Burger: ''Dat gesprek voerde ik ook met Slot''

Wouter Burger vertrok afgelopen zomer naar FC Basel in Zwitserland. De middenvelder kwam niet voor in de plannen van trainer Arne Slot. Burger keerde deze week terug in Nederland om zich bij de selectie van Jong Oranje te melden. Rijnmond sprak onder andere over zijn vertrek bij Feyenoord met hem.

"Ik ben nu 21, ik denk dat het wel een keer tijd werd om te spelen", aldus Burger. "Dat gesprek voerde ik ook met Arne Slot. Ik vroeg hem: vindt u ook niet dat het voor mij tijd wordt om ergens te gaan spelen? Hij wilde dat ik bleef, maar snapte het dat ik ergens wilde gaan spelen. Hij was er heel eerlijk over dat dat bij Feyenoord niet zou gaan gebeuren. Dan moet je uiteindelijk een keer voor jezelf kiezen. Het was tijd om die stap te gaan maken."

Bij FC Basel maakt Burger veel speelminuten. ''Intussen ben ik aardig gewend, ik zit hier wel op mijn plek. Zeker na de winterstop heb ik veel gespeeld, daar ben ik tevreden mee. Het gaat de goede kant op. Bij die club had ik vanaf het begin een goed gevoel. Het is ook een frisse start in een ander land. In Nederland heeft iedereen altijd wel een mening, terecht of onterecht. Daar kun je opnieuw beginnen: het niveau dat je daar haalt is het niveau waarop je beoordeeld wordt. Dat had ik voor mijn gevoel wel even nodig.''

Lees meer over
Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties