Boskamp: "Ik kan me goed verplaatsen in de trainer"

Boskamp: "Ik kan me goed verplaatsen in de trainer"

Oer-Feyenoorder Jan Boskamp kijkt erg uit naar het nieuwe seizoen. Toch maakt hij zich zorgen als het gaat om Feyenoord zelf. De 0-7 oefennederlaag tegen FC Kopenhagen en vooral de nog flink incomplete selectie baren de analist zorgen.

In gesprek met Vandaag Inside wees Boskamp erop dat er nog heel veel moet gebeuren. "Linssen, Dessers, Til, Malacia, Sinisterra... Je bent in principe al vijf spelers kwijt die regelmatig speelden", begon hij, waarbij hij Reiss Nelson nog vergat. "Vijf spelers moet je dus zeker al halen. En je moet je kern groter maken. Dan kom je volgens mij wel aan een speler of tien, misschien wel meer." Arne Slot zelf gaf al meerdere keren aan minstens zeven versterkingen te verwachten.

Boskamp zou het 'heel knap' vinden als Slot net zo weet te presteren als in het vorige seizoen. Zijn eigen verwachtingen liggen echter lager. "Linssen, Dessers en Til. Dat zijn vijftig doelpunten die je kwijt bent. Daar hoor ik niemand iets over zeggen, maar om die weer terug te krijgen... Ik kan me goed verplaatsen in de trainer. Hij is al meer dan een week bezig en heeft nog geen (complete) ploeg. Over drie, vier weken begint de competitie. Dat wordt moeilijk."

FC Kopenhagen
Wat niet helpt, is dat Boskamp op Varkenoord aanwezig was en zag hoe Feyenoord met 0-7 onderuit ging tegen FC Kopenhagen. "Dat was geen leuke zit. Het sloeg helemaal nergens op. Voor de spelers niet, voor de supporters, voor de club en voor Kopenhagen. Kansen geven aan de jeugd is goed, maar dan heb ik het over één of twee spelers. Je kunt niet met een hele ploeg van 17-, 18-jarigen tegen Kopenhagen spelen. Dan weet je dat dit kan gebeuren. Lekker was dat niet, nee."

Lees meer over
Arne Slot Jan Boskamp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties