Boskamp: "Dit zijn geweldige tijden voor Feyenoord-supporters"

Boskamp: "Dit zijn geweldige tijden voor Feyenoord-supporters"

Vandaag is de dag van De Klassieker in de Johan Cruijff ArenA. Voor Arne Slot en zijn selectie is het doel om voor het eerst sinds de jaren '80 voor twee keer op rij te winnen in de hoofdstad, terwijl ze in Amsterdam snakken naar het eerste goede resultaat van dit seizoen.

"Dit zijn geweldige tijden voor Feyenoord-supporters", begint Boskamp in een interview tegenover het Algemeen Dagblad. De oud-Feyenoorder vervolgt zijn verhaal: "Als je ziet hoe we de afgelopen weken spelen, de snelheid, positiewisselingen, combinaties… Dat heb ik echt een hele tijd niet gezien bij Feyenoord. Het is echt puur genieten. De eerste wedstrijden waren wat minder, maar nu loopt het weer als een trein."

Terwijl de uitwedstrijd in Amsterdam normaliter niet echt iets was om naar uit te kijken, maakt Feyenoord vandaag vooraf een serieuze kans op de drie punten. Het komt inderdaad niet heel vaak voor, dat Feyenoord zó zelfverzekerd is’', vervolgt Boskamp. "Ik vind het wel lekker dat we nu lef hebben. Vroeger had Ajax dat juist. Bijzonder hoe dat kan veranderen, hè?"

Hoewel Boskamp ziet dat Feyenoord op basis van de resultaten de favoriet is, wil hij wel benadrukken dat een overwinning zeker geen uitgemaakte zaak is. "Bij Ajax gaat het nu natuurlijk dramatisch. Ik kan er echt met m’n verstand niet bij dat ze alles in handen van die Duitse man leggen. Ik heb oprecht medelijden met de echte Ajacieden, die worden hier natuurlijk strontziek van. Ik als Feyenoorder weet precies hoe ze zich nu voelen, wij hebben dit jarenlang gehad. Het kan gewoon echt niet wat daar allemaal gebeurt. Maar mijn Feyenoord-hart vindt dit natuurlijk minder vervelend."

"Dit is een wedstrijd op zich", concludeert Boskamp zoals we dat wel vaker horen. "Zelfs als een van de twee op het tweede niveau speelt, kun je er vooraf weinig zinnigs over zeggen. Feyenoord - Ajax is gewoon een heel aparte wedstrijd, waar heel veel bij komt kijken. Als ik honderd procent zeker zou zijn dat Feyenoord zou winnen, zou ik wel naar de loterij gaan. Maar vooruit, ik voorspel een zege voor Feyenoord. Ik hoop 0-2, al zeg ik dat heel voorzichtig."

Lees meer over
Jan Boskamp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties