Bliksemstart leidt tot overtuigende zege van Feyenoord

Feyenoord heeft een overtuigende overwinning geboekt op Almere City FC in De Kuip. Na een teleurstellend resultaat tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam wist de ploeg van trainer Arne Slot nu wél de drie punten te pakken.

Santiago Gimenez zorgde voor een uitstekende start voor Feyenoord in de wedstrijd. De spits wist al na vier minuten te scoren in De Kuip, op aangeven van Quinten Timber. Vlak na de voorsprong van de Rotterdammers legde scheidsrechter Bas Nijhuis het spel iets meer dan een half uur stil vanwege het naderende onweer. Door de onveilige omstandigheden werd er besloten niet verder te spelen. Direct na de hervatting ging Feyenoord echter door met scoren.

Santiago Gimenez wist na vier minuten het net te vinden voor Feyenoord.

Igor Paixão was verantwoordelijk voor de 2-0, hoewel Feyenoord daarvoor aan een tegendoelpunt ontsnapte nadat Almere City een grote kans niet wist te benutten. Voor rust wist verdediger Lutsharel Geertruida de stand naar 3-0 te tillen. Voor de verdediger was dit een mooie manier om zich los te maken van de transfergeruchten. Ook Quinten Timber maakte een uitstekende indruk. De middenvelder wist regelmatig zijn tegenstander te passeren en daarmee het speltempo te versnellen.

Lutsharel Geertruida scoorde de drie nul en wees vervolgens naar het logo op zijn borst.

In de tweede helft kreeg ook Mats Wieffer de kans om aan zijn zelfvertrouwen te werken. De middenvelder, die onlangs kritisch was op zijn eigen spel, rondde een voorzet fraai af. Yankuba Minteh begon verrassend genoeg in de basisopstelling en speelde een uur lang. Hij werd vervangen door Leo Sauer. Ook Gernot Trauner kreeg een uur speeltijd, waarna Thomas Beelen zijn plaats innam. Vlak daarna kreeg Feyenoord een strafschop, die benut werd door Santiago Giménez. Met name in de tweede helft was het spelbeeld eenrichtingsverkeer in De Kuip.

De wedstrijd was met een 5-0 stand al lang en breed beslist. Hierdoor kon Slot door wisselen. Ayase Ueda en Ramiz Zerrouki kregen speeltijd, en ook de getalenteerde middenvelder Gjivai Zechiël maakte zijn officiële debuut in het shirt van Feyenoord. In de laatste tien minuten bleef Sauer enkele keren dreigend. Ook de Japanner Ueda kreeg een kleine mogelijkheid. Uiteindelijk wist Timber nog de 6-1 te maken waarna Nijhuis direct floot voor het einde van de wedstrijd. Volgende week wacht FC Utrecht.

Gjivai Zechiël heeft zijn officiële debuut voor Feyenoord gemaakt.