Duel van Feyenoord tijdelijk gestaakt vanwege noodweer

Duel van Feyenoord tijdelijk gestaakt vanwege noodweer

De Eredivisie-wedstrijd tussen Feyenoord en Almere City FC is zondagmiddag binnen tien minuten gestaakt vanwege de weersomstandigheden. Bij het horen van onweer stuurde scheidsrechter Bas Nijhuis de spelers naar binnen.

"Ik zag iets eerder een flits, en daarna kwam er nog een flits. Binnen drie seconden was het al aan het donderen. In zo'n geval kun je beter voor de veiligheid van het veld afgaan'', vertelt Nijhuis in gesprek met ESPN. ''Ook voor de mensen langs het veld is het niet zo prettig. Iemand die hier verantwoordelijk voor is, heeft gezegd dat het nog een kwartier duurt voordat het voorbij is."

Beide teams moeten eerst weer een warming-up doen voordat de wedstrijd weer kan beginnen. "Normaal gesproken, als het kort duurt, beginnen we direct. Als het wat langer duurt - we zijn nu toch in totaal twintig minuten binnen - lijkt het me verstandig om een korte warming-up te doen. We proberen het weer om vijf over drie te beginnen."

Supporters raken ongeduldig
Nijhuis kwam even terug het veld op om poolshoogte te nemen. De wedstrijd hervatten om vijf over drie was niet mogelijk. ''We hebben te maken met iemand die het echt in de gaten houdt. Net was er ook weer wat gerommel. Je wilt niet dat we naar buiten lopen en er weer iets gebeurt.''

Normaal gesproken wordt een wedstrijd die na een halfuur niet wordt hervat, definitief gestaakt. ''De regel is dat je een halfuur wacht, en dan is het definitief afgelopen. Alleen is het wel zo dat je in het betaald voetbal, waarin ook de veiligheid van de supporters en dit soort belangen spelen, contact opneemt met wedstrijdzaken. Die beslissen dan of je gewoon kunt spelen. En dat gaan we straks ook gewoon doen.''

Wedstrijd 15:40 hervat
Feyenoord en Almere City moeten eerst een korte warming-up doen van tien minuten en daarna gaat er weer gevoetbald worden in De Kuip. ''De jongens hebben het geluk dat wij thuis spelen en dat we de mogelijkheid hebben om van de gym gebruik te maken. Op een gegeven moment houdt dat ook op, en is het wachten tot je weer mag beginnen."

''Twee à drie momenten'', reageert Slot op de vraag of hij nog inhoudelijk over de wedstrijd tegen Almere City heeft gesproken. ''We hebben drie keer een opbouwmoment gehad, en dan hadden ze een bepaalde manier van druk zetten. Dat laten we dan nog even zien, hoe we daar onderuit zouden kunnen spelen.'' De start van Feyenoord is goed. ''Het is heel fijn dat wij de eerste kans die we krijgen gelijk binnenschieten.''

Duel van Feyenoord tijdelijk gestaakt vanwege noodweer
Duel van Feyenoord tijdelijk gestaakt vanwege noodweer
Duel van Feyenoord tijdelijk gestaakt vanwege noodweer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties