Bijzondere statistieken Feyenoord: "Ze gaan richting het record"

Bijzondere statistieken Feyenoord: "Ze gaan richting het record"

In de podcast VI ZSM van Voetbal International werd maandag het afgelopen Eredivisieweekend nabesproken. Daarin was ook aandacht voor de titelkansen van Feyenoord na de gewonnen topper tegen AZ. Ook wees journalist Bart Frouws op enkele opmerkelijke statistieken die de Rotterdammers dit seizoen hebben neergezet.

Zo was de winnende goal van Marcus Pedersen al het zestiende doelpunt van buiten de zestien van Feyenoord dit seizoen. "Dat is echt een bizar hoog aantal, zeker omdat er nog een derde van het seizoen te gaan is", aldus Frouws. "Feyenoord gaat heel erg richting het record van Ajax; die maakten er in 2006/07 24 van buiten het strafschopgebied. Dat moet Feyenoord kunnen aanvallen."

Nog veel belangrijker is de statistiek die aantoont hoe goed Feyenoord zichzelf kan terugknokken in een wedstrijd. "Feyenoord heeft dit seizoen 8 keer de 1-0 tegengekregen, en niet één van die 8 wedstrijden werd verloren. Ik denk dat dat de knapste statistiek is van allemaal. Die veerkracht - dat klinkt vaak als een cliché. Maar als je deze cijfers ziet, zit er echt wel wat in dit seizoen."

Titelrace
Door velen wordt Feyenoord na de zege op AZ als titelkandidaat nummer één gezien. Toch blijft iedereen binnen de club zelf daar terughoudender over. "Ze hebben de zwaarste wedstrijden al gehad en staan nog gewoon bovenaan. Waarom zou je dan niet uit kunnen schreeuwen dat je titelkandidaat bent en er vol voor moet gaan?", vroeg Frouws zich af. "Ik snap de gereserveerdheid: als je een te grote broek aantrekt en het gaat mis, dan krijg je het als een boemerang terug. Maar nu moet je toch zeggen: 'We gaan voor de titel en alles moet daarvoor wijken - misschien zelfs Europees voetbal."

De vergelijking werd gemaakt met het kampioensseizoen 2016/17, toen Feyenoord ook het hele seizoen de koppositie moest verdedigen. "Het verschil is dat je nu wat minder ervaring hebt in dit soort spannende weken", merkte Frouws op. "Destijds had je Kuyt die je erdoorheen kon slepen, en El Ahmadi. Dat ontbreekt nu. Dat zou nog een potentieel struikelblokje kunnen zijn. Maar met het programma dat ze hebben en de kwaliteit die ze hebben in het ombuigen van achterstanden, moet je Feyenoord wel als titelkandidaat nummer één zien."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties