Driessen: "Dat is niet toevallig als je altijd aanvalt"

Driessen: "Dat is niet toevallig als je altijd aanvalt"

De tijd dat vijf clubs strijden om de landstitel, is voorbij. Dat concludeerde Valentijn Driessen na het afgelopen Eredivisieweekend, waarin volgens hem in ieder geval FC Twente en PSV zijn afgehaakt. Tegelijkertijd presenteerde ook AZ zich in De Kuip tegen Feyenoord niet als een kampioensploeg.

"De eerste slachtoffers in de afvalrace zijn gevallen", begon Driessen in zijn column in De Telegraaf. "FC Twente zei nee tegen een bod van Feyenoord van 8 miljoen euro op Ramiz Zerrouki, omdat de tukkers wilden wedijveren om de landstitel. Acht wedstrijden later staat FC Twente vijfde op negen punten van koploper Feyenoord en zit Sparta de ploeg van Ron Jans op de hielen. In dat licht bezien is er in Enschede een financiële en sportieve inschattingsfout gemaakt. FC Twente kan slechts hopen dat er komende zomer nogmaals een bod van minimaal 8 miljoen euro voor Zerrouki komt."

Ook PSV ziet Driessen met een achterstand van zes punten op Feyenoord niet meer als serieuze titelkandidaat. Tegelijkertijd werd AZ in een directe ontmoeting op vijf punten gezet. "Typisch AZ om niet thuis te geven als je de directe concurrent richting de beslissende fase van de competitie een gevoelige dreun kan uitdelen. Een mentaal iets. Bij winst in De Kuip was AZ over Feyenoord heen gegaan, maar het is allemaal te vrijblijvend aan Alkmaarse kant", stelde de journalist. "AZ was zo geobsedeerd met niet verliezen, dat het zelfs geen schot op doel op noteerde. Feyenoord won met het nodige geluk, maar verdiende drie punten omdat het tot de laatste minuut de aanval en de zege zocht."

Na de late, van richting veranderde, winnende treffer van Marcus Pedersen, klonk in de media vaak het woord 'geluk'. Volgens Driessen heeft dat echter een logische verklaring. "Bijna alle geluksmomentjes vallen de laatste weken in Feyenoords voordeel uit. Niet toevallig als je altijd aanvalt. Het tekent vaak een kampioensploeg: overeind blijven en weinig punten verspelen in moeilijke fases van het seizoen. Met drie punten voorsprong op nummer twee Ajax is Feyenoord cijfermatig kampioenskandidaat nummer één. Ze schreeuwen het niet van de daken in De Kuip, maar in de kleedkamer is het onderwerp van gesprek."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties