Bijlow gaf aan niet te kunnen spelen: ''Dat vind ik een groot compliment waard''

Bijlow gaf aan niet te kunnen spelen: ''Dat vind ik een groot compliment waard''

Justin Bijlow had wat last van 'pijntjes' en gaf zelf aan niet te kunnen spelen tijdens de cruciale interland tussen Nederland en Noorwegen. De meeste spelers zouden door een te grote pijngrens heengaan om alsnog aan spelen toe te komen in het Nederlands elftal, maar Bijlow bleek over een langere termijn visie te beschikken. Iets waar bondscoach Louis van Gaal zeer tevreden mee was.

"Voor het duel met Montenegro had hij al wat last, maar hij besloot toch te spelen", aldus Van Gaal op de website van Voetbal International. "Nu had-ie meer last en de medici gaan dan met elkaar praten. Dan zeg ik: 'Ik wil een dag van tevoren weten of iemand fit is of niet'."

"Ik geloof in een imaginatie-proces. Als ik een vervanger moet aanwijzen, dan niet op het laatste moment. Bijlow nam toen zelf de beslissing om niet te spelen. Dat vind ik een groot compliment waard. Dat doet een jongen van 23 jaar niet zo snel. Dat vond ik knap." Van Gaal gaf eerder al aan dat Bijlow zijn eerste keuze onder de lat blijft, voorlopig.

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties