Bijlow: ''Fijn om als nummer 1 de Klassieker in te gaan''

Justin Bijlow was in de slotfase nog belangrijk voor Feyenoord met een cruciale redding bij een 0-2 voorsprong. De doelman van de Rotterdammers had verder weinig te doen in de gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen. Bijlow krijgt op de persconferentie na afloop de vraag of hij het niet koud kreeg in de Euroborg.

''De eerste vijftien minuten wel een beetje, maar daarna zit je in de wedstrijd natuurlijk en dan denk je er eigenlijk al niet meer aan'', begint Bijlow in gesprek met RTV Rijnmond. De doelman moest in de tweede helft pas echt in actie komen. ''Dat vind ik niet erg hoor. Dat vind ik wel prima eigenlijk.''

Feyenoord weet door de 0-3 overwinning te profiteren van het puntenverlies door de concurrenten. ''Dat is natuurlijk top. We hebben dat tijdens de eerste seizoenshelft een paar kaar nagelaten. Dat we nu wel drie punten kunnen meenemen en daarmee profiteren dat is natuurlijk top. We hebben de gehele wedstrijd gedomineerd. Vooral de eerst helft hadden we super veel kansen.

''Het enige waar je denk ik kritisch op moet zijn is dat we meer doelpunten moeten maken en daarmee de wedstrijd op slot gooien. Dat hebben we ook aangegeven in de rust. Je ziet het: bij de 2-0 voorsprong krijgen ze nog een aantal mogelijkheden. Als ze daaruit scoren is het een andere wedstrijd. Uiteindelijk hebben we goed verdedigd.''