"Bij Feyenoord zullen Bjørkans kwaliteiten beter naar voren komen"

"Bij Feyenoord zullen Bjørkans kwaliteiten beter naar voren komen"

Feyenoord versterkte zich deze week dan eindelijk met linksback Fredrik Bjørkan. De 24-jarige Noor stond al lange tijd in de belangstelling van de Rotterdammers, maar koos afgelopen winter voor een transfervrije overstap naar Hertha BSC. Inga Böddeling, die de Duitse club volgt namens de Berliner Morgenpost, vertelde aan FR12.nl waarom Bjørkan zo snel weer mocht vertrekken (op huurbasis met optie tot koop) en waarom hij bij Feyenoord mogelijk meer succes zal hebben.

"Bjørkans korte periode bij Hertha is vooral een verhaal van slechte timing", begon de journaliste. "Toen hij in Berlijn aankwam, liep hij corona op en miste hij twee weken aan voorbereiding. Dat was al een valse start." In januari en februari maakte de verdediger wel zijn eerste minuten voor de club, maar zijn entree ging niet zoals gehoopt. "Hertha verloor wedstrijd na wedstrijd en verkeerde sinds eind januari in degradatienood. Het was crisis. Voor Bjørkan was er geen tijd om rustig te wennen aan de Bundesliga."

De plannen met de Noor konden daarom ook al snel de prullenbak in. "Aanvankelijk werd Bjørkan aangetrokken omdat de club een meer aanvallend ingestelde linksback wilde hebben. Maar de twee trainers die hij in die tijd meemaakte (in maart werd hoofdtrainer Tayfun Korkut ingeruild voor Felix Magath, red.) vielen allebei terug op hun meer ervaren spelers." Eén daarvan was de nu dertigjarige Marvin Plattenhardt, een concurrent op de positie van Bjørkan.

Nieuw seizoen
Een sprong in de tijd naar de aanvang van het nieuwe seizoen. Hertha wist zich via de play-offs veilig te spelen en bereidde zich dus voor op nog een jaar in de Bundesliga. Maar hoewel hij dit keer de gehele voorbereiding mee kon doen, werd het perspectief van Bjørkan er niet beter op. Integendeel: Sandro Schwarz - wederom een nieuwe hoofdtrainer - benoemde linksback Plattenhardt tot aanvoerder. En ook een andere concurrent, Maxi Mittelstädt, maakte veel indruk tijdens de trainingen.

"Ik denk dat het snelle vertrek vooral een wens van Bjørkan zelf was", stelde Böddeling. "Zijn vooruitzicht in Berlijn was niet erg positief en als jonge speler heeft hij speeltijd nodig. Feyenoord is een geweldige kans voor hem. Zeker omdat het een aanvallend spelende ploeg is. Daar komen zijn opbouwende kwaliteiten beter in naar voren. Wat er na de verhuur zal gebeuren, zal afhangen van zijn prestaties bij Feyenoord en de ontwikkelingen bij Hertha."

Lees meer over
Fredrik Bjørkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties