Officieel: Feyenoord huurt Bjørkan met optie tot koop

Officieel: Feyenoord huurt Bjørkan met optie tot koop

Feyenoord heeft zich verder versterkt met Fredrik André Bjørkan. De 24-jarige linksback werd maandag officieel gepresenteerd door de club. Bjørkan komt op huurbasis over van Hertha BSC, waarbij Feyenoord de optie heeft om hem - naar verluidt voor zo'n drie miljoen euro - definitief over te nemen. Bjørkan gaat spelen met rugnummer 5.

''Voor mijn komst heb ik met Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes over Feyenoord gesproken en zij vertelden enkel warme en positieve verhalen over de club, het stadion en supporters'', zegt de nieuwe aanwinst. ''De geweldige atmosfeer was afgelopen zaterdag goed voelbaar en ik hoop dit snel op het veld te mogen ervaren. Ik voel me klaar om te spelen en een bijdrage te leveren aan dit team.''

Bjørkan was in het verleden ook al in beeld bij Feyenoord, toen nog als speler van Bodø/Glimt. Hij besloot in januari van dit kalenderjaar echter om de Noorse club te verruilen voor Hertha BSC. Daar kwam hij slechts tien keer in actie en kon hij na een halfjaar alweer vertrekken. Ook Bodø/Glimt deed naar verluidt nog een poging hem terug te halen, maar Feyenoord handelde afgelopen weekend snel.

Met de komst van Bjørkan is de linksbackpositie bij Feyenoord inmiddels goed bezet. De Noor zal met Marcos López moeten uitmaken wie eerste keuze wordt, terwijl Dávid Hancko zich op zijn positie in het centrum kan focussen. Ook Quilindschy Hartman diende zich de afgelopen tijd aan als linksback, maar volgens trainer Arne Slot is hij nog niet klaar om 90 minuten te spelen.

Lees meer over
Fredrik Bjørkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties