Been: ''Ik zie Berghuis niet als een echte Feyenoorder''

Been: ''Ik zie Berghuis niet als een echte Feyenoorder''

De meer dan pikante overstap van Steven Berghuis zal nog wel enkele weken de tongen losmaken. Ook analist en oud-Feyenoorder Mario Been heeft er zo zijn bedenkingen bij. ''Ik vind het heel erg jammer. Het is natuurlijk de belangrijkste speler die Feyenoord had. Hoogste rendement van allemaal."

"Aan de andere kant, als sportman, begrijp ik het wel. Hij wil prijzen winnen en dat is op dit moment bij Ajax makkelijker dan bij Feyenoord. Het is heel frusterend dat zo'n speler voor een paar miljoen De Kuip uitloopt. Dat is eigenlijk hetgeen dat het meeste steekt'', aldus Been tegenover ESPN. ''Feyenoord heeft Berghuis de gelegenheid gegeven om voor weinig geld weg te mogen. Het management mag daarmee bij zichzelf te rade gaan. Ik begrijp de Feyenoord-supporter. Als ik naar mezelf kijk toen ik jong was, was het eigenlijk ondenkbaar om naar Ajax te gaan. Maar goed: ik zie Berghuis niet als een echte Feyenoorder."

"Hij is vijf jaar geleden binnen komen wandelen vanuit Watford. Heeft enorm goed werk geleverd bij Feyenoord, maar het is niet een echte Feyenoord-exponent zoals in mijn tijd met Troost, Wijnstekers en noem ze allemaal maar op. Dat was ondenkbaar.'', zo vervolgt Been. ''Dat moet van binnen zitten. Ik heb het altijd gezegd: ik ben als zevenjarig jongetje op Varkenoord begonnen en voor mij was het gewoon not done. Je bent Feyenoorder en dan kun je eigenlijk nooit naar Ajax gaan. Het is wel vaker gebeurd, natuurlijk.''

Lees meer over
Steven Berghuis Mario Been
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties