Beelen: "Ik hoorde het publiek een paar keer: '10, 10, 10' roepen"

Beelen: "Ik hoorde het publiek een paar keer: '10, 10, 10' roepen"

De Klassieker van afgelopen weekend was voor Thomas Beelen de op één na grootste overwinning uit zijn voetbalcarrière. Alleen de gewonnen wedstrijd met PEC Zwolle tegen FC Den Bosch (13-0) eindigde in een grotere score. De verdediger van Feyenoord genoot enorm van de wedstrijd tegen Ajax en kon vooral genieten van Het Legioen in De Kuip.

"De glimlach is er zeker nog", begint Beelen in gesprek met ESPN. "Het was bijzonder om als speler mee te doen en al helemaal met zo’n uitslag. Ik had het gevoel dat we door wilden gaan. Het is makkelijk om te zeggen dat het nog meer had kunnen worden, want kansen missen hoort ook bij een wedstrijd. We hebben zes doelpunten gemaakt. Dat is al heel veel en daar zijn we ook tevreden mee."

Of de spelers na afloop extra feest hebben gevierd? "Niet bijzonder groot. We hebben even wat gegeten met het team. Heel Rotterdam was wel blij. Het is allemaal iets meer dan bij een andere wedstrijd. Dat het stadion ontploft is mooi om mee te maken. Dat is toch iets extra dan normaal. Zo’n overwinning pakken in De Klassieker, dat onthoud je voor altijd."

Op het veld voelde Beelen het vertrouwen, mede dankzij het goede spel. "Als we zo spelen, zijn we heel goed. Je zag ons ook gelijk volle bak weer druk zetten nadat we een goal hadden gemaakt." Het vertrouwen kreeg de selectie van Arne Slot ook van Het Legioen. "Ik hoorde het publiek een paar keer: ‘10, 10, 10’ roepen. Maar ik was er zelf niet echt mee bezig. De 6-0 viel wel redelijk vroeg, maar uiteindelijk is het daar bij gebleven."

Voor Beelen was het alweer zijn 21ste wedstrijd van dit seizoen. "Ik heb aan het begin van het seizoen gelijk een paar wedstrijden mogen spelen. Maar daarna heb ik weinig minuten gemaakt. Die periode heb ik gebruikt om beter te worden en veel dingen te leren. Op een gegeven moment is het ook een beetje wachten op een kans. Dat moment heb ik gehad en sindsdien heb ik heel veel gespeeld. Daar ben ik heel blij mee. Nu met deze zondag achter de rug zit ik hier wel met een goed gevoel."

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties