Beelen: "Dat is wel positief als je die wedstrijden moet spelen"

Thomas Beelen is in minder dan één jaar tijd gegroeid van de Keuken Kampioen Divisie tot de Champions League en maakte het spitsen als Romelu Lukaku en Luuk de Jong erg moeilijk. Tot een oproep voor het nationale elftal kwam het echter nog niet, en dus heeft de verdediger nu een weekje rust.

Ook had hij tijd om langs te komen in een nieuwe aflevering van #Intotheweekend op de sociale media kanalen van Feyenoord. "Voetbal is het belangrijkste in mijn leven, dus dan gaat de rest ook goed. Als ik minder speel, zit ik ook wat minder in mijn vel. Misschien moet ik daar een beetje in verbeteren, maar het is wel hoe het nu gaat. Als het wat minder gaat zit het veel in mijn eigen hoofd, dus ben ik wat stiller."

"In de hele eerste seizoenshelft heb ik heel weinig gespeeld", vervolgt Beelen over zijn veelbesproken stijgende lijn. "Uiteindelijk heb ik die periode wel goed kunnen gebruiken om extra dingen te doen, die je normaal niet kan doen als je speelt. Ik denk dat dat sowieso positieve invloed heeft gehad op de speler die ik nu ben. Uiteindelijk heb je soms wat geluk nodig. Dat pakt nu goed uit voor mij."

Beelen heeft nog niet echt stil kunnen staan bij de veranderingen die hij in zijn leven heeft meegemaakt. "Ik denk dat ik het niet allemaal verwerkt heb. Misschien dat ik er van de zomer iets meer bij stil kan staan. Als je een goede wedstrijd hebt gespeeld ben je die avond even blij, maar een paar dagen later moet je weer. Genieten heb ik sowieso moeite mee, want het gaat zo snel en kan ook snel weer omslaan. Als je een langere tijd van rust hebt, komt dat misschien wat meer."

"Dat heb ik niet echt", reageert Beelen heel nuchter als hem gevraagd wordt hoe het zit met spanning voor grote wedstrijden. "Dat is wel een positief iets als je die wedstrijden moet spelen. Tuurlijk als ik tegen PSV of Lukaku moet, dan heb ik het er wel over met mensen. Dan maak ik een beetje grapjes. Dan heb ik het er met mijn broertje over van dat het wel lachen is. Ik maak het niet te groot voor mezelf en daarom zit er niet veel verschil in dat soort dingen."

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties