Aursnes: ''Ik voel me comfortabeler in het elftal''

Aursnes: ''Ik voel me comfortabeler in het elftal''

Scandinavische spelers staan er om bekend dat ze vrij snel de Nederlandse taal machtig zijn, maar Fredrik Aursnes geeft aan dat hij nog nauwelijks met het volgen van lessen Nederlands bezig is.

"Ik ben er een klein beetje mee begonnen, dus we zullen zien hoe snel het zal gaan. Nederlands leren is niet mijn eerste prioriteit, later misschien wel en hopelijk kunnen we ooit Nederlands met elkaar spreken", aldus Aursnes voor de camera van RTV Rijnmond.

In het veld heeft Aursnes zijn plek inmiddels gevonden. "Ik speel steeds vaker, heb me meer aan kunnen passen en ik voel me comfortabeler in het elftal." Iets dat hem veel complimenten oplevert, onder andere van oud-Feyenoorders, maar daar is de Noor zich niet bewust van. "Nee, ik volg de media niet, dus ik wist dit niet. Natuurlijk is dat iets positiefs, maar ik moet gewoon zelf door blijven gaan en op mijn best spelen."

Aursnes is geruisloos in de basis van Feyenoord terechtgekomen. "Aan het begin moest ik me aanpassen aan een nieuwe ploeg en een nieuw land. Dat was goed, want ik had die tijd ook nodig. Maar het is belangrijker wat de trainer denkt." De middenvelder sluit af met aan te geven dat de wedstrijd van morgen zeer serieus benaderd wordt en er vol op de winst gespeeld zal gaan worden.

Arne Slot
De trainer van Feyenoord is lovend over de Noor. ''Aan het begin heb ik hem tekort gedaan door hem niet elke keer op te stellen. Dat lag niet aan hem, maar aan de jongens die speelden en het gewoon heel erg goed deden. Maar als je dan elke keer zo goed invalt, speel je jezelf in het team. Dat is bij Fredrik gebeurd.''

''Hij is een ander type dan wij op het middenveld tot onze beschikking hebben. Wat dat betreft is hij een unieke speler in onze selectie, daar hebben we eigenlijk geen tweede van. Hij voegt echt iets toe aan ons spel met zijn verdedigende kwaliteiten, maar hij is ook uitstekend in staat om het spel te versnellen.''

Lees meer over
Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties