AS Roma wint bij Frosinone zonder indruk te maken

Waar Feyenoord met de grootst mogelijke moeite het net wist te vinden vandaag had AS Roma niet veel nodig om doelpunten te maken. In de uitwedstrijd tegen Frosinone kregen de Romeinen weinig kansen, maar sprongen ze erg efficiënt met hetgeen ze wel creëerden. Uiteindelijk zorgde dat voor een reguliere 0-3 overwinning.

Zonder onder andere Dybala, Spinazzola, Karsdorp, en Llorente speelden de hoofdstedelingen een reguliere wedstrijd. Desondanks had de uitslag ook anders uit kunnen pakken. Met name in de eerste helft kreeg Frosinone voldoende ruimte om de aanval te zoeken. Bij een aantal momenten was het zelfs een klein mirakel dat de thuisploeg niet tot scoren kwam. Zo werden twee schoten achter elkaar net voor de lijn geblokt.

Na het matige begin had Roma aan één moment genoeg om de wedstrijd te kantelen. Dean Huijsen, de Nederlander die niet is ingeschreven voor de UEFA Europa League, schoot de bal na een soepele solo overtuigend in de verre hoek van een meter of 20. Het doelpunt zorgde voor meer controle en rust, dat neemt niet weg dat Frosinone toch nog een aantal kansen kreeg om een goal te maken.

Dat mocht niet baten, want diep in de tweede helft zorgde Azmoun voor de bevrijdende treffer. Na een afstandsschot van Cristante kon de Iraniër binnentikken. De doelman van Frosinone ging hier allerminst vrijuit. Tot slot versierde de aankomende tegenstander van Feyenoord nog een penalty. Een schot van Tommaso Baldanzi werd gekraakt door een verdediger.

Ondanks dat Celeb Okoli zijn arm ogenschijnlijk tegen zijn lichaam hield en wegdraaide van de bal, wees de scheidsrechter gedecideerd naar de stip. Leandro Paredes bepaalde op die manier de eindstand, 0-3. AS Roma en Feyenoord trappen donderdagavond om 21:00 in het Stadio Olimpico af voor de return van de tussenronde van de UEFA Europa League.