"Als je het mij vraagt zit hij ook volgend seizoen goed bij Feyenoord"

"Als je het mij vraagt zit hij ook volgend seizoen goed bij Feyenoord"

Nu het einde van het seizoen nadert komt de toekomst van meerdere spelers uiteraard weer ter sprake. Zo ook bij Yankuba Minteh, want algemeen directeur Dennis te Kloese liet weten dat er binnenkort gesproken zal worden met Newcastle United over een eventuele nieuwe huurperiode. De Gambiaan ontwikkelt zich steeds beter en dat zag ook Tom Saintfiet, die tijdens de Afrika Cup aan het roer stond bij Gambia.

"Minteh is een talentvolle jongen en echt razendsnel'', begint Saintfiet over de aanvaller van Feyenoord in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij maakt nog wel te vaak de verkeerde keuzes. Dat kan, hij is nog jong. Op dit moment is de stap naar Newcastle United te groot, denk ik. Hij moet zich nog verder ontwikkelen en dat kan bij Feyenoord uitstekend. Daar spelen ze aanvallend voetbal, daar hebben ze een uitstekende trainer in Slot. Het zou goed zijn als hij in Rotterdam bleef.''

Arne Slot vertelde onlangs op de persconferentie nog veel jeugdigheid te zien bij Minteh. Tijdens de wedstrijdbesprekingen moet de 19-jarige aanvaller vaak apart genomen worden, omdat de trainer zich afvraagt hoeveel zijn speler ervan meekrijgt. Saintfiet herkent dit ook. "Yankuba is een beetje een einzelgänger. Het was niet altijd makkelijk om tot hem door te dringen. Maar zijn kwaliteiten zijn helder. De komende jaren bepalen veel. Misschien kan hij een basiskracht worden in de Premier League, misschien is Feyenoord wel zijn top. Met dat laatste is overigens ook niets mis."

Hoewel Minteh enorm snel is, denkt Saintfiet dat de Gambiaan niet een speler is voor de snelle omschakeling. Dit komt vooral omdat er dan ook defensief nog meer van je wordt gevraagd. "Dat kan zorgen voor minder frisheid in balbezit. En als je zo speelt, moet je ook scoren uit één of twee kansen die je krijgt op de counter. Bij Feyenoord leert hij hoe te bewegen en te handelen in kleine ruimtes. Ik ga er niet over, maar als je het mij vraagt zit hij op dit moment en mogelijk ook volgend seizoen gewoon goed bij Feyenoord.''

Vergelijking met Messi
De bijnaam Gambiaanse Messi komt regelmatig voorbij, vooral bij inwoners van zijn thuisland. De voormalig bondscoach van Gambia kan er wel om lachen. "Zo noemen ze hem in Gambia. Niet alleen de supporters, hoor. Ook zijn medespelers. Iedereen eigenlijk. Waarom weet ik ook niet. Het is al zo vanaf zijn jeugd, ver voor hij prof of Gambiaans international werd. Het gevaar is wel dat je jezelf ook een beetje Messi gaat vinden. Daar moet je scherp op zijn."

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties