"Als ik dan zie hoe Geertruida achterin speelt..."

"Als ik dan zie hoe Geertruida achterin speelt..."

De stemming rond Feyenoord is een week voor de Klassieker opperbest. Dat is ook niet vreemd na de overtuigende 0-3 zege op FC Groningen waarmee de club nu vier punten los staat van de rest van de Eredivisie. Chef Telesport en Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan ging in op de goede vorm van de Rotterdammers.

Zo vertelde hij onder meer wat volgens hem de grote kracht van dit Feyenoord is: "Dat elke speler weet wat hij moet doen. Dat klinkt heel simpel, maar het is wel waar het om draait. Ook Mats Wieffer komt nieuw in het elftal, snapt wat er om hem heen gebeurt en heeft op de training al gezien wat iedereens taken zijn. Daarvoor moet je de credits leggen bij de trainer, die heeft dat er toch weer ingestampt. Hij maakt gewoon heel duidelijk hoe hij aanvallend en aantrekkelijk wil voetballen."

De Klassieker
Dat goede gevoel neemt Feyenoord mee naar de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal Ajax. 'Een knaller', zo voorspelde Van der Kraan. "Ajax moet flink gas gaan geven. Die moeten presteren, kunnen echt niet voor een gelijkspelletje gaan, dus die gaan aanvallen. En Slot zei al: 'Wij gaan dat ook gewoon doen. We kunnen niet anders, want dit is onze speelstijl. Ik denk dat het een hoogwaardige wedstrijd wordt. Vooral ook omdat een paar belangrijke pionnen in het elftal van Feyenoord echt goed in vorm zijn."

Hij lichtte er een paar uit. "Kijk naar Orkun Kökcü, tegen Groningen ook weer de strateeg op het middenveld. Hij heeft een geweldige trap, waarmee hij ook scoorde. Justin Bijlow is een brok ervaring, ondanks dat hij nog niet eens zo oud is. En iedereen vindt het een enorm gemis dat Gernot Trauner is weggevallen, maar als ik zie hoe Lutsharel Geertruida achterin speelt... Die lust elke spits van Ajax rauw. Dat zijn leuke dingen voor een trainer om te zien, dat er in de as wel wat staat. En dan komt Santiago Gimenez nog even in het veld en pikt hij ook z'n goal mee. Het ziet er goed uit."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties