"Als hij dit kan toevoegen, is hij een potentiële international"

"Als hij dit kan toevoegen, is hij een potentiële international"

Bij Feyenoord heerst er momenteel veel positiviteit. Doordeweeks wordt er Champions League-voetbal gespeeld en in de afgelopen weekenden werd er met ruime cijfers gewonnen in de Eredivisie. In Goedemorgen Eredivisie werden diverse zaken rondom de Rotterdammers besproken, waaronder de vorm van Calvin Stengs, de wedstrijd in Madrid en het pensioen van Shinji Ono.

"Toen ik hoorde dat hij naar Feyenoord ging, begon ik toch even te zoeken in zijn statistieken", begon Hans Kraay jr. zijn verhaal over Stengs. "Ik vind het een prachtig mooie voetballer, tien is denk ik zijn beste plek. Maar bij Antwerp, 25 wedstrijden en één goal, bij Nice 24 wedstrijden en één goal. Dat vond ik een beetje matig. Ik denk dat hij veel gretiger in de zestien moet komen, gisteren werden wij op onze wenken bediend."

In het strafschopgebied komen dat is iets wat de middenvelder van Feyenoord de laatste wedstrijden wel doet. Zondagmiddag maakte hij de 2-0 tegen Go Ahead Eagles. Inmiddels staat Stengs op 3 doelpunten en vijf assists in negen wedstrijden. Kraay jr. vervolgt zijn verhaal: "Als hij dit kan toevoegen aan zijn spel, dan is het een potentiële international." In 2019 maakte Stengs al zijn debuut voor Oranje, maar al langere tijd is hij niet in beeld geweest.

Aad de Mos verbaast het niet dat Stengs de laatste wedstrijden zo goed speelt. "De laatste periode bij Antwerp heeft hij fantastisch gespeeld hoor. Hij was één van de dragende mensen die de boel in gang zette. Hij is als speler ook completer aan het worden en nu komt dat in uiting, omdat Feyenoord natuurlijk 80% in de kleine ruimte moet spelen. En vergeet ook niet die vrije trap tegen Celtic, hele belangrijke goal. Ik zie wel heel veel potentie in Stengs."

Atlético Madrid
Zoals De Mos wel vaker doet, waagt hij ook een voorspelling voor de komende wedstrijd van Feyenoord in de Champions League. Of hij denkt dat de Rotterdammers kans maken? "Zeker. Als Slot hetzelfde spelletje speelt in Madrid, en dat zullen ze, daar hebben ze toch moeite mee. Ze hebben twee slagers in het centrum en daar hebben ze dan moeite mee. Maar dan kom je weer in die laatste veertig meter terecht met Griezman en Morata, dan zijn ze dodelijk. Die hebben dat hele zooitje van Real Madrid opgerold op de juiste momenten."

"Er is maar één trainer die zich gaat aanpassen en dat is de grote Simeone", vervolgt De Mos. "Die past zich helemaal aan aan Feyenoord. Dan denk je dat je de bal vaak hebt, maar dat vindt hij niet zo erg. Het gaat om hoeveel ballen er in het mandje liggen."

Shinji Ono
"Geweldige speler en hele aardige jongen ook", begint Jorien van den Herik over Ono, die afgelopen week zijn voetbalpensioen aankondigde. "Ik zal nooit vergeten dat ik op Schiphol was en hem daar tegenkwam. Ik ging naar Amerika, hij naar Japan. Toen hebben we met zijn vieren een tijdje gezeten en ik ben nog steeds van plan een keer naar Japan te gaan, dan ga ik hem zeker opzoeken."

Ook de Algemeen Directeur van AZ, Robert Eenhoorn, heeft mooie herinneringen aan de voormalig middenvelder van Feyenoord. "Ik vind het mooiste moment toen Feyenoord die penalty’s moest nemen in de UEFA Cup, dat hij de bal twintig keer hoog hield voordat hij hem ging nemen."

In de beginfase van Ono zijn carriere zag De Mos al hoeveel kwaliteiten hij had. "Ik heb hem meegemaakt als speler bij Urawa Reds. Ik heb zelden een speler gezien die zoveel arbeid in trainingen stak. Geweldig voor de fans. Ik heb ook zelden een speler gezien met zoveel techniek. Hij was echt een intelligente speler."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties