Alles over de Europa League-loting van Feyenoord

Alles over de Europa League-loting van Feyenoord

Feyenoord weet vrijdagmiddag welke tegenstander het treft in de Europa League. De Rotterdammers zitten in de koker voor de loting van de laatste zestien van het Europese toernooi. De ploeg van trainer Arne Slot heeft zich als groepswinnaar weten te plaatsen en hebben daardoor de tussenronde kunnen overslaan.

Waar Ajax en PSV nog alles uit de kast moeten halen om zich te plaatsen voor de laatste zestien, heeft Feyenoord zich volledig kunnen concentreren op het bekertoernooi en de competitie. Of de Amsterdammers zich ook weten te plaatsen is nog de vraag. Union Berlin moet daarvoor in een uitwedstrijd verslagen worden. PSV wacht om 18:45 uur een loodzware opgave door een 3-0 achterstand tegen Sevilla weg te poetsen in eigen huis.

Feyenoord hoeft geen rekening te houden met Ajax of PSV. Het is uitgesloten dat clubs uit hetzelfde land elkaar kunnen loten. Vanaf de kwartfinale is het voor de Rotterdammers wel mogelijk om de huidige nummer twee of vier uit de Eredivisie te treffen in de Europa League. Het is voor Feyenoord deze ronde ook niet mogelijk om Fenerbahçe, Arsenal, Betis, Ferencváros, Freiburg, Real Sociedad of Union Saint-Gilloise te treffen. De clubs hebben zich geplaatst met groepswinst en hebben daardoor een beschermde status.

Loting vrijdag 24 februari 12:00 uur
Officieel start de loting van de Europa League vrijdagmiddag om 12:00 uur. Al zal het even duren voordat de voorbeschouwing en alle uitleg over de loting achter de rug is. De verwachtingen zijn dat rond 12:30 bekend is wie de Rotterdammers treffen. De loting is live te volgen op ESPN, de website van de UEFA en in een liveblog van FR12.nl.

Mogelijke tegenstanders Feyenoord
Supporters kijken reikhalzend uit naar de resultaten van de tussenronde. Enkele fraaie tegenstanders zijn nog actief in de Europa League. Zo nemen Manchester United en FC Barcelona het nog tegen elkaar op en de winnaar van dit duel is een mogelijke tegenstander van de Rotterdammers. De returns staan donderdagavond op het programma. Resultaten van de eerste wedstrijd staan tussen haakjes.

2-0 | PSV - Sevilla (0-3)
0-3 | Nantes - Juventus (1-1)
0-4 | FC Midtjylland - Sporting Clube de Portugal (1-1)
2-3 | Monaco - Bayer 04 Leverkusen (3-2)
3-1 | Union Berlin - Ajax (0-0)
2-0 | AS Roma - RB Salzburg (0-1)
2-1 | Rennes - FK Sjachtar Donetsk (1-2)
2-1 | Manchester United - FC Barcelona (2-2)

Speeldatums Feyenoord en sancties UEFA
Feyenoord weet nu al dat het de eerste wedstrijd op donderdag 9 maart wordt gespeeld. De Rotterdammers spelen dan een uitwedstrijd en mogen geen supporters meenemen. De UEFA heeft Feyenoord bestraft voor diverse incidenten bij eerdere Europese duels. Vanwege het afsteken van vuurwerk, gooien van voorwerpen en ongeregeldheden mogen er geen kaarten worden verkocht voor het eerstvolgende uitduel.

Ook tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd op donderdag 16 maart in De Kuip zijn er straffen uitgedeeld. Er mogen geen kaarten verkocht worden voor de Noordzijde waardoor Feyenoord het stadion niet volledig kan uitverkopen en hiermee flinke inkomsten gaat mislopen. Eerder zijn er al diverse boetes opgelegd door de Europese voetbalbond. Om meerdere sancties te voorkomen heeft Feyenoord besloten om bij Europese duels netten op te hangen in De Kuip.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties