Feyenoord keihard gestraft door de UEFA

Feyenoord keihard gestraft door de UEFA

Feyenoord is door de UEFA flink aangepakt na de uitwedstrijd tegen Sturm Graz en de thuiswedstrijd tegen SS Lazio in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers ontvangen naast een flinke geldboete ook een verbod op het meenemen van uitsupporters.

Feyenoord mag één wedstrijd geen uitsupporters meenemen, daarnaast krijgen de Rotterdammers ook nog een voorwaardelijke straf, met twee jaar proeftijd, van nog een wedstrijd zonder uitpubliek. De ploeg van trainer Arne Slot zal in de achtste finale niet gesteund worden door een vol uitvak en dat is een grote domper met het oog op de mogelijke tegenstanders. Onder meer Manchester United, FC Barcelona en Juventus zitten mogelijk in de koker tijdens de loting.

Naast het verbod op uitsupporters vanwege de ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd in Sturm Graz ontvangt Feyenoord ook een boete van 50.000 euro. Ook moet het binnen dertig dagen contact opnemen met de Oostenrijkers om de schade aan het stadion af te wikkelen. De schattingen die eerder werden gedaan om het uitvak weer volledig te herstellen liepen op tot 300.000 euro. Onder meer de toiletten werden gesloopt door supporters van Feyenoord.

Voor de thuiswedstrijd tegen SS Lazio ontvangt Feyenoord twee boetes. Eén voor het afsteken van vuurwerk en dat kost de club 30.000. Voor het blokkeren van de trappen is de boete 26.000 euro. Ook moet Feyenoord de eerstvolgende thuiswedstrijd in Europa een deel van de tribunes leeg houden. Er mogen geen kaarten verkocht worden voor de Noordzijde.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties