Albanië verwacht 80.000 supporters van AS Roma en Feyenoord

Albanië verwacht 80.000 supporters van AS Roma en Feyenoord

Albanië is trots dat het de finale van de Conference League mag organiseren in Tirana. AS Roma en Feyenoord treffen elkaar op woensdag 25 mei. De staatspolitie wil er alles aan doen om er een voetbalfeest van te maken.

De hoofdstad van Albanië houdt rekening met 80.000 supporters van Feyenoord en AS Roma. Uit Nederland worden er ongeveer 20.000 verwacht en vanuit Italië 60.000. ''Onze autoriteiten hebben alle ervaring en capaciteit om met deze groep supporters om te gaan. We hebben een gedetailleerd plan voor elk probleem'', vertelt een woordvoerder in het Algemeen Dagblad.

De Rotterdamse politie is op dit moment al in Tirana om alles goed voor te bereiden. ''Samen zullen we met succes de ‘final mission’ uitvoeren. We zijn optimistisch dat alles perfect zal gaan én elke supporter uit Rotterdam een fantastische tijd zal beleven in ons land.'' Voor supporters van Feyenoord komt in het centrum bij de Murat Topani-boulevard een Fanzone.

Volgens RTV Rijnmond hebben de lokale autoriteiten ook een flinke waarschuwing afgegeven. De politie dreigt met celstraffen van maximaal drie jaar voor het afsteken van vuurwerk. Voor het gooien van voorwerpen naar het veld riskeer je ook een gevangenisstraf. Het betreden van het veld na het laatste fluitsignaal staat een boete van ruim 800 euro op.

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties