Huurlingen: Belangrijke doelpunten Vente en Burger

Huurlingen: Belangrijke doelpunten Vente en Burger

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Ramon Hendriks, Marouan Azarkan, Francesco Antonucci (NAC Breda, FC Volendam)
NAC Breda - FC Volendam 4-1
Hendriks: Basis, 90 minuten
Azarkan: Basis, 76 minuten
Antonucci: Invaller, 45 minuten (1 assist, 1 gemiste penalty)

Ramon Hendriks en Marouan Azarkan schakelden zaterdag met NAC Breda het FC Volendam van Francesco Antonucci uit in de play-offs. De Feyenoorders aan Bredase zijde begonnen in de basis (Hendriks opnieuw als linksback), terwijl de van een blessure terugkerende Antonucci in de rust inviel. De Belg gaf de assist op de 3-1, maar dat was te laat om de wedstrijd nog spannend te maken. Bovendien miste Antonucci in de blessuretijd nog een penalty. NAC ging door en treft in de volgende ronde FC Emmen.

Huurlingen: Belangrijke doelpunten Vente en Burger

Dylan Vente (Roda JC)
De Graafschap - Roda JC 2-3
Basis, 90 minuten (1 goal)

Dylan Vente had een belangrijke rol in het uitschakelen van De Graafschap met Roda JC. Hij tekende al vroeg voor de openingstreffer en hoewel de Doetinchemmers daarna nog terugkwamen, won Roda met 2-3. Donderdag neemt Roda het in de volgende ronde op tegen NEC.

Wouter Burger (Sparta)
sc Heerenveen - Sparta 1-2
Basis, 74 minuten (1 goal)

Het was een goed weekend voor de huurlingen van Feyenoord, want ook Wouter Burger was betrokken bij een belangrijke overwinning van Sparta. De middenvelder begon in de basis en verdubbelde al na een kwartier de voorsprong tegen sc Heerenveen. Dat deed hij met een prachtig afstandsschot. Sparta won met 1-2 en is mede dankzij Burger de tegenstander in het play-offduel van Feyenoord aanstaande woensdag.

Sven van Beek (Willem II)
Willem II - Fortuna Sittard 2-1
Basis, 90 minuten

Ook Sven van Beek had met Willem II nog veel om voor te spelen in de laatste speelronde. De Tilburgers moesten winnen van Fortuna Sittard om zichzelf veilig te spelen, en dat lukte. Met Van Beek negentig minuten op het veld won Willem II met 2-1. Ian Smeulers zat wederom niet bij de wedstrijdselectie.

Huurlingen: Belangrijke doelpunten Vente en Burger

Luciano Narsingh (FC Twente)
FC Twente - ADO Den Haag 3-2
Basis, 71 minuten (1 goal)

Luciano Narsingh speelde met FC Twente nergens meer om, maar tekende tegen ADO Den Haag wel voor zijn eerste treffer sinds hij verhuurd werd. De aanvaller gaf al zes assists in het shirt van Twente, maar via een penalty was hij in de laatste wedstrijd ook zelf trefzeker. Na de gelijkmaker van Narsingh pakte Twente door en won het met 3-2.

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
Young Boys - FC Luzern 5-2
Invaller, 24 minuten

Jordy Wehrmann begon zaterdag tegen Young Boys eens niet in de basis, maar viel 24 minuten voor tijd wel in. Zijn ploeg kon hij in die tijd niet meer behoeden van een 5-2 nederlaag tegen de koploper, waarmee FC Luzern naast Europees voetbal greep. Toch zit het seizoen er nog niet op voor Wehrmann. Vrijdag wordt de competitie afgesloten tegen FC Lugano en maandagmiddag speelt Wehrmann de bekerfinale tegen St. Gallen.

Overig
Voor Naoufal Bannis, Bernardo Silva, Mikael Johnsen (FC Dordrecht), Sondre Skogen (Excelsior) en George Johnston (Wigan Athletic) zit het seizoen er al op. Liam Kelly speelt met Oxford United nog in de play-offs om promotie naar de Championship. Morgen speelt de ploeg in eigen huis de eerste van twee ontmoetingen in de halve finale tegen Blackpool.

Lees meer over
NEC Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann sc Heerenveen ADO Den haag De Graafschap Fortuna Sittard Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties