De Statistieken: Berghuis, Spajic en El Bouchataoui

De Statistieken: Berghuis, Spajic en El Bouchataoui

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen RKC Waalwijk, met daarin onder meer Steven Berghuis, Uros Spajic en Achraf el Bouchataoui.

Feyenoord was in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk net zo dominant als de 3-0 eindstand deed vermoeden. De Rotterdammers hadden 74% van het balbezit en schoten 14 keer (6 op doel) tegenover de 3 keer (1 op doel) van RKC. Feyenoord kwam uit op 1,90 xG (expected goals, verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan) tegenover slechts 0,16 van de bezoekers (berekend door Fotmob).

Steven Berghuis had met een goal en een assist het grootste aandeel in de eenvoudige overwinning van Feyenoord. Op basis van zijn statistieken werd hij door SofaScore met een 8,9 het hoogst beoordeeld. De aanvoerder zag 44 van zijn 55 passes (80%) aankomen, waarvan 10 succesvolle lange ballen (14 in totaal). Berghuis gaf 3 sleutelpasses, won 3 van zijn 4 duels en slaagde in 1 van zijn 2 ingezette dribbels.

Ook Uros Spajic speelde een sterke wedstrijd. De vervanger van Marcos Senesi won zijn 3 luchtduels en ook 5 van de 6 duels over de grond waren voor hem. Spajic werkte 1 bal achterin weg, noteerde 2 intercepties en voerde 4 geslaagde tackles uit. Ook aan de bal deed de Serviër het goed. Zijn passnauwkeurigheid van 96% (121 van de 126 passes) zegt voor een verdediger misschien niet heel veel, maar hij koos daarbij niet altijd voor de makkelijke oplossing. Spajic waagde zich aan 7 lange ballen, waarvan 6 aankwamen. Ook voerde hij 1 succesvolle dribbel uit.

De Statistieken: Berghuis, Spajic en El Bouchataoui

Tot slot Achraf el Bouchataoui, die tijdens zijn basisdebuut direct zeer aanwezig was. Zo aanwezig zelfs, dat hij een bijzonder record vestigde. De middenvelder kwam tegen RKC tot 147 balcontacten, wat direct het meeste aantal in een wedstrijd was van heel Feyenoord dit seizoen. El Bouchataoui was bovendien zuiver in de passing: 126 van zijn 137 passes (92%) kwam aan. 12 daarvan waren lange ballen (16 pogingen in totaal). Het talent voerde 2 dribbels uit, die allebei slaagden. Daarnaast won hij 2 van zijn 4 luchtduels en 2 van de 3 duels over de grond. El Bouchataoui werkte 1 bal weg, blokte 1 schot en onderschepte de bal 1 keer. 1 keer werd hij voorbij gelopen.

[readmore=57683]

Lees meer over
Steven Berghuis Achraf El Bouchataoui Marcos Senesi Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties