Advocaat rekent op inzetbaarheid Geertruida tegen Sparta

Advocaat rekent op inzetbaarheid Geertruida tegen Sparta

Dick Advocaat rekent erop dat hij Lutsharel Geertruida woensdag in de play-offwedstrijd tegen Sparta gewoon weer tot zijn beschikking heeft. De rechtsback viel tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk uit met een blessure, maar de trainer gelooft dat de schade meevalt.

"Volgens mij viel het nog wel mee", zei Advocaat desgevraagd op de persconferentie na de wedstrijd. "Hij schrok een beetje, dacht ik. Ik heb het idee dat hij woensdag wel weer bij de selectie kan zitten." Feyenoord speelt dan de eerste ronde van de play-offs thuis tegen Sparta, dat zich vandaag verzekerde van plek acht.

Mocht Geertruida het niet redden, hoeft jeugdspeler Denzel Hall niet op minuten te rekenen. Tyrell Malacia viel vandaag in als linksback en zal ook doen die positie innemen. "Hall traint wel vol mee, maar nog niet elke dag", legde Advocaat uit. "Hij heeft in een jaar tijd nog geen wedstrijd gespeeld. Dan laat ik het gewoon zo staan. Malacia deed het uitstekend."

Advocaat verwacht ook de aan zijn lies geblesseerde Bryan Linssen tegen Sparta weer terug. Christian Conteh zat vandaag alweer bij de selectie. Bart Nieuwkoop en Aliou Baldé zijn er woensdag vermoedelijk nog niet bij.

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Tyrell Malacia Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Denzel Hall Bryan Linssen Christian Conteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties