Feyenoord op één na slechtst presterende club in de play-offs

Feyenoord op één na slechtst presterende club in de play-offs

Feyenoord heeft zich gisteren door het gelijkspel op bezoek bij Heracles gekwalificeerd voor de play-offs om Europees voetbal. De laatste keer dat Feyenoord tot de play-offs veroordeeld was, was in het seizoen 2014/2015. Dat was het seizoen waarin Fred Rutten vroegtijdig het stokje overgaf aan Giovanni van Bronckhorst.

Sinds de play-offs werden ingevoerd in 2005/2006, deed Feyenoord vier keer mee, zo meldt Voetbal International. Vijftien jaar geleden verloren de Rotterdammers in de halve finale in de strijd om een ticket voor de voorronde van de Champions League van Ajax. Dat was extra pijnlijk, omdat Feyenoord in de reguliere competitie twee keer had gewonnen van de rivaal.

Daarna stond Feyenoord in 2007, 2009 en 2015 in de play-offs, maar wist het nooit het toernooi te winnen. Achtereenvolgens was FC Groningen, NAC Breda en SC Heerenveen te sterk voor de Rotterdammers. Met een score van nul uit vier is Feyenoord zelfs de op een na slechts presterende club in de play-offs ooit. Alleen Roda JC presteert slechter dan de Stadionclub. Zij wisten in vijf pogingen elke keer naast het ticket te grijpen.

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst ajax FC Groningen sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties