Feyenoord veroordeeld tot play-offs na puntverlies in Almelo

Feyenoord mag zich op gaan maken voor de play-offs om een plek in de voorronde van de Conference League. De Rotterdammers hebben de laatste kans om die te ontlopen niet verzilverd. Het resultaat van concurrent Vitesse was gunstig, maar Feyenoord zelf kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles.

De wedstrijd in Almelo was voor Feyenoord de laatste kans om de play-offs te ontlopen. Daarvoor moest het in ieder geval zelf winnen en vervolgens hopen op puntverlies van Vitesse, dat uit speelde bij Fortuna Sittard. In de eerste helft spatte dat belang er nog niet af bij de Rotterdammers. Bij vlagen werd goed aangevallen, maar tot grote kansen leidde dat uiteindelijk vaak net niet. Aan de andere kant gaf Heracles Justin Bijlow nauwelijks iets te doen. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Na rust zakte het nog wat meer in bij Feyenoord. De in de eerste helft al spaarzame dreigende momenten bleven nu helemaal uit. Opmerkelijk was het daarom dat de Rotterdammers in de 63e minuut uit het niets op voorsprong kwamen. Orkun Kökcü probeerde het van afstand. De bal leek makkelijk te pakken voor Janis Blaswich, maar de doelman verkeek zich volledig en blunderde: 0-1.

De voorsprong voor Feyenoord zou niet langer dan vier minuten duren. Ismaël Azzouzi bleef in de zestien van Feyenoord hangen achter het been van Eric Botteghin en ging naar de grond. Heel ongelukkig voor de Braziliaan, maar de bal ging op de stip. Sinan Bakis ging achter de bal staan en stuurde Bijlow de verkeerde hoek in. Vier minuten na de openingstreffer was het weer gelijk.

Een slotoffensief kwam er nog enigszins, maar meer leek er niet meer in te zitten voor de Rotterdammers. De vermoeidheid was duidelijk merkbaar en ook de kopkansjes voor Steven Berghuis en Robert Bozeník leverden niks meer op. Vitesse speelde met 3-3 gelijk tegen Fortuna Sittard, wat voor Feyenoord een ideaal resultaat was, maar door het eigen gelijkspel maakte het niks meer uit. De ploeg speelt volgende week de play-offs tegen de nummer acht; Sparta of Heracles.