''Teixeira komt nergens hoog in de statistieken voor''

''Teixeira komt nergens hoog in de statistieken voor''

João Teixeira kreeg zondagmiddag tegen Ajax weer eens de kans in de basiself van Feyenoord, maar kon geen potten breken. De Portugees gaf veel verkeerde passes en maaide bij een grote kans al vroeg in de wedstrijd over de bal heen. Ruud van Os haalde statistieken van de middenvelder aan.

In de FC Rijnmond Podcast vertelde Van Os statistieken van Teixeira's laatste jaar in Portugal te hebben gelezen. "In geen enkel straatje zat hij bij de beste tien, soms niet eens bij de beste vijftig. Dan gaat het over passes, intercepties, noem maar op. Deze jongen komt nergens hoog in de statistieken voor. Dan vraag je je af: waarom wordt zo'n jongen dan gehaald? Wij vinden hem mooi ogen, het is een mooie jongen, hij heeft een bepaalde flair, maar blijkbaar is het niet zo'n goede voetballer."

Sinclair Bischop kaart de omstandigheden waarin Teixeira is gehaald aan. "Feyenoord is toch weer in die vijver gaan vissen met een gokje. Hij heeft wel ooit bij Liverpool gezeten en daar waren ze gecharmeerd van hem, maar hij heeft het nooit kunnen waarmaken. Omdat Feyenoord geen geld heeft gaan ze zo'n gokje aan, maar negen van de tien keer pakt zo'n gokje faliekant uit."

Lees meer over
De Kuip ajax João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties