Huurlingen: Skogen verslaat Bannis en Silva, negatief record Van Beek

Huurlingen: Skogen verslaat Bannis en Silva, negatief record Van Beek

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Sondre Skogen, Naoufal Bannis, Bernardo Silva (Excelsior, FC Dordrecht)
Excelsior - FC Dordrecht 3-0
Skogen: Basisspeler, 82 minuten
Bannis: Basisspeler, 90 minuten
Silva: Basisspeler, 70 minuten

Drie van de vier verhuurde Feyenoorders stonden vrijdagavond aan de aftrap van de burenruzie tussen Excelsior en FC Dordrecht. Alleen Mikael Johnsen, die al sinds zijn komst naar Dordrecht met een blessure kampt, was er nog altijd niet bij. Bernardo Silva speelde voor het eerst sinds hij een vaste basisplaats veroverde weer op zijn eigen positie, centraal op het middenveld, in plaats van achterin. Het werd echter geen geslaagde avond voor hem en Bannis; Excelsior won met 3-0.

Huurlingen: Skogen verslaat Bannis en Silva, negatief record Van Beek

Dylan Vente (Roda JC)
Roda JC - Jong AZ 0-1
Basisspeler, 90 minuten

Dylan Vente begon vrijdag tegen Jong AZ voor het eerst niet als spits, maar als rechtsbuiten. Vanaf daar was hij bij wat kansen betrokken, maar kon ook hij de Limburgers niet aan doelpunten helpen. Roda verloor met 0-1.

Sven van Beek (Willem II)
FC Utrecht - Willem II 3-2
Basisspeler, 90 minuten
Sven van Beek vestigde afgelopen weekend een pijnlijk record. De verdediger maakte tegen FC Utrecht zijn zevende eigen doelpunt, waarmee hij de speler is met de meeste eigen doelpunten in de Eredivisie. Willem II kwam na de eigen goal (de 2-0) nog wel terug in de wedstrijd, maar van een resultaat kwam het niet. De Tilburgers verloren met 3-2.

Luciano Narsingh (FC Twente)
Fortuna Sittard - FC Twente 3-0
Basisspeler, 79 minuten

Luciano Narsingh was vorige week met een assist eindelijk weer belangrijk voor het kwakkelende FC Twente, maar kon dat in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard geen goed vervolg geven. De Tukkers gingen met 3-0 onderuit. Ook Narsingh zelf kon in aanvallend opzicht niks uithalen.

Huurlingen: Skogen verslaat Bannis en Silva, negatief record Van Beek

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC Vaduz - FC Luzern 1-2
Basisspeler, 90 minuten

Jordy Wehrmann speelde afgelopen zaterdag opnieuw een degelijke wedstrijd bij een winnend FC Luzern. De Zwitserse ploeg won met 1-2 van FC Vaduz en de Feyenoorder maakte voor de derde keer sinds zijn komst naar Luzern de negentig minuten vol. Met nog vier wedstrijden te spelen maakt de ploeg van Wehrmann nog kans om Europees voetbal te halen. Eerst wacht dinsdag de halve finale van de Zwitserse beker tegen tweedeklasser FC Aarau.

George Johnston (Wigan Athletic)
Hull City - Wigan Athletic 3-1
Basisspeler, 90 minuten

George Johnston kreeg zaterdagmiddag drie doelpunten om de oren toen zijn op bezoek ging bij koploper Hull City. De centrale verdediger verloor met zijn Wigan Athletic met 3-1. De ploeg strijdt nog volop om handhaving in de League One. Momenteel staat Wigan vier punten boven de degradatiestreep.

Overig
Francesco Antonucci ontbreekt bij FC Volendam nog altijd wegens een blessure. Wouter Burger (Sparta) zat bij de wedstrijdselectie, maar kwam opnieuw niet binnen de lijnen. Liam Kelly zat bij Oxford United überhaupt niet in de selectie. NAC Breda komt vanavond (20:00 uur) in actie tegen NEC.

Lees meer over
NEC Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann FC Utrecht Fortuna Sittard Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties