''Advocaat heeft de voetballers te vaak gekleineerd''

''Advocaat heeft de voetballers te vaak gekleineerd''

Dick Advocaat zit op de schopstoel bij Feyenoord na een reeks van matig tot slechte resultaten en het zou kunnen dat de trainer de eer aan zichzelf houdt en opstapt. Volgende week staat De Klassieker op het programma en columnist Hugo Borst is nog niet zo zeker van een grote verdwijntruc van Advocaat. "Het zou kunnen dat Dick Advocaat dan nog steeds op de bank zit."

"Er is één echte reden om uit elkaar te gaan: als spelers en trainer op elkaar uitgekeken zijn. En dat zijn ze in de Kuip. Heel erg! De voetballers van Feyenoord hebben geen band met hun trainer. Ze vinden hem afstandelijk. Ze gaan niet door het vuur voor hem. Advocaat heeft de voetballers te vaak gekleineerd. Door te benoemen wat ze niet goed doen, of door te zeggen dat hij niet wil benoemen wat ze niet goed doen", aldus Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Bozenik, gekocht voor 4 miljoen: heeft Dick in de publiciteit ooit iets liefs over die jongen gezegd? 'Hij doet zijn best', dat moet het aardigste zijn geweest. En zo'n opmerking werkt natuurlijk averechts. De spelers zijn er op een dag bij Dick over gaan klagen. Laat dat maar aan millennials over. Die zijn niet bestand tegen kritiek, laat staan cynisme", zo vervolgt Borst. "Eigenlijk hebben de spelers geen recht van spreken, maar als ze vandaag of morgen durven te zeggen dat ze klaar zijn met Dick Advocaat dan stopt hij. Maar ik denk niet dat ze het durven. En omdat de clubleiding geen trek heeft om Dick Advocaat te ontslaan is het aannemelijk dat Advocaat nog op de bank zit tijdens Feyenoord-Ajax. Een klassieker om des keizers baard in een lege Kuip."

Lees meer over
De Kuip Hugo Borst Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties