MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij hekkensluiter

MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij hekkensluiter

Feyenoord gaat vandaag op bezoek bij hekkensluiter ADO Den Haag. De Rotterdammers verspeelden vorige week de kans om de plekken op directe plaatsing voor Europees voetbal in eigen hand te krijgen. Door het 0-0 gelijkspel tegen Vitesse moet Feyenoord nu hopen op misstappen van de concurrenten. De wedstrijd tegen ADO begint vandaag om 12:15 en wordt uitgezonden op ESPN 2.

Vorm Feyenoord
Zoals gezegd verspeelde Feyenoord vorige week de kans om Europees voetbal in eigen hand te krijgen. De Rotterdammers zijn wel aan een redelijke reeks bezig; het is zes wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie. Zondag werden er twee punten verloren, maar het grootste verlies was die van aanvoerder Steven Berghuis. De aanvaller werd in de tweede helft met rood van het veld gestuurd en mist daardoor de wedstrijd van vandaag. Ook De Klassieker van volgende week gaat aan hem voorbij.

Trainer Dick Advocaat houdt de moed er echter in. ''Tegen Vitesse kan je gelijk spelen. Zoals Ajax in de 92ste minuut nog 1-1 stond tegen Vitesse. Laten we nu niet doen alsof wij over iedereen heen kunnen lopen. Als je de wedstrijd ziet is 0-0 een redelijke uitslag. Je hoopt natuurlijk op meer. Iedere wedstrijd is een finale. Ongeacht of het er nu nog vier of zes zijn (de play-offs red.). Dat geldt ook weer voor zondag.'' Ook heeft de trainer niet gesproken met Berghuis over zijn rode kaart. ''Dat vind ik niet nodig. Hij heeft zelf al aangegeven dat het stom was. Als je zelf op niveau gespeeld hebt, dan weet je dat dit soort situaties niet mogen gebeuren, maar wel gebeuren. Hij zat niet goed in de wedstrijd, verliest de bal en probeert hem terug te pakken. Dat heb ik zelf ook wel eens meegemaakt. Het besef dat je dan twee wedstrijden niet mee mag doen komt pas als het al is gebeurd.''

Advocaat kan, net als eigenlijk het hele seizoen al, vandaag niet beschikken over een volledig fitte selectie. Aliou Balde en Christian Conteh zijn er vandaag niet bij. Ook Bart Nieuwkoop is vandaag afwezig. Vrijdag werd bekend dat hij na dit seizoen transfervrij vertrekt naar de Belgische promovendus Royale Union Saint-Gilloise uit Brussel.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Kökcü; Sinisterra, Boženik, Linssen

Vorm ADO Den Haag
ADO Den Haag lijkt zo goed als zeker al gedegradeerd uit de Eredivisie. De ploeg van Ruud Brood staat onderaan en lijkt daar nog lastig weg te kunnen komen. De 15de plek, dat directe handhaving betekent, lijkt met negen punten achterstand met nog vier wedstrijden te spelen een hele moeilijke opgave. In de laatste vijf wedstrijden werd er vier keer verloren en één keer gelijkgespeeld, tegen Vitesse.

Feyenoord had eerder dit seizoen nog alle moete met de Hagenezen. ADO kwam nog op 1-0, maar door een goal van Geertruida en de omhaal van Senesi kwam terug tot Feyenoord 2-1. ADO kwam daarna na een penalty van Pinas nog op 2-2, waarna Narsingh en Berghuis de wedstrijd beslisten op 4-2. Trainer Brood blikte vrijdag alvast vooruit op het duel van vandaag. ''Feyenoord is natuurlijk een zeer behoorlijke tegenstander met veel kwaliteit. Wij zullen daarom vooral inzet, initiatief en brutaliteit moeten tonen om eventueel tot een goed resultaat te komen.''

De wedstrijd van vandaag is ook een weerzien met bekenden. Bij de tegenstander zijn drie oud-Feyenoorders actief. Daryl Janmaat, Michiel Kramer en Marko Veijnovic staan onder contract bij ADO. Veijnovic is er vandaag echter niet bij, hij is geschorst na zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Ook Janmaat is er niet bij, zegt Brood. ''Daryl traint in gedeeltes weer met de groep mee, maar hij is nog niet zover dat hij al kan aansluiten bij de wedstrijdselectie.''

Verwachte opstelling ADO Den Haag
Fraisl; Van Ewijk, Zuiverloon, Kemper, Castillo; De Boer, Adekanye, El Khayati; Besuijen, Arweiler, Kishna

Historie
2018 – 2019 ADO Den Haag – Feyenoord 2-2 (1-1)
2017 – 2018 ADO Den Haag – Feyenoord 2-2 (1-1)
2016 – 2017 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1 (0-0)
2015 – 2016 ADO Den Haag – Feyenoord 1-0 (0-0)
2014 – 2015 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1 (0-0)

Lees meer over
Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Tyrell Malacia Luis Sinisterra Vitesse ajax ADO Den haag Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Michiel Kramer Leroy Fer Bryan Linssen Marcos Senesi Christian Conteh Aliou Balde MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties