Bijlow uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand

vrijdag 30 april 2021 15:04 27.220 keer bekeken 40 reacties Feyenoord.nl

Justin Bijlow is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. In de maand april heeft de Feyenoord-doelman volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd.

In de afgelopen drie speelrondes hield de 23-jarige doelman Feyenoord op de been in de strijd om plek vier in de Eredivisie. Een belangrijke plek: een vierde eindnotering geeft recht op een ticket in de UEFA Europa Conference League, terwijl de nummer vijf play-offs speelt.

De Rotterdammers (5) wisten in april het gat met Vitesse (4) te verkleinen tot twee punten, na de winst op Fortuna Sittard (2-0) en FC Utrecht (1-2). Een belangrijke stap kon afgelopen zondag gezet worden, echter eindigde de ontmoeting tussen Feyenoord en Vitesse in een remise (0-0).

Bijlow kan desondanks terugkijken op een uitstekende maand. De doelman hield 15 van de 16 schoten in april tegen en noteerde twee clean sheets. Enkel teamgenoot Leroy Fer wist de doelman te verschalken met een eigen doelpunt tegen FC Utrecht.

Ook in de wedstrijd tegen Vitesse stond Bijlow zijn mannetje met zeven reddingen en een clean sheet. Naast een uitverkiezing tot Man of the Match leverde het Bijlow een persoonlijk record op in de Eredivisie. Hij was de eerste Feyenoord-keeper met zoveel reddingen in de Eredivisie sinds Kenneth Vermeer (8 tegen PSV op 15 december 2019).

Voor Justin Bijlow is het zijn eerste Speler van de Maand-prijs. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Robin van Persie, de laatste Feyenoorder die de prijs won in augustus 2018. Eerder dit seizoen namen Bijlow's teamgenoten Lutsharel Geertruida (september 2020 en januari 2021) en Orkun Kökçü (maart 2021) de prijs voor Speler U21 van de Maand in ontvangst.

Gerelateerd nieuws
40 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 22 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75434 leden - Op dit moment zijn 263 mensen actief, waarvan 56 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved