MATCHDAY! Feyenoord treft FC Utrecht in de Galgenwaard

zondag 11 april 2021 00:00 32.770 keer bekeken 113 reacties Pro Shots

Feyenoord gaat het vandaag opnemen tegen FC Utrecht. De Rotterdammers kunnen profiteren van het puntenverlies van Vitesse van vrijdagavond. Bij winst kan Feyenoord tot twee punten komen van de huidige nummer vier van de Eredivisie. Dat is echter nog steeds niet genoeg om de play-offs te ontlopen, tenzij Ajax ten koste van Vitesse de beker wint: dan geeft de vierde plek wel rechtstreeks toegang tot Europees voetbal. De wedstrijd tegen FC Utrecht begint vandaag om 12:15 en wordt uitgezonden op ESPN 2. 

Vorm Feyenoord
Feyenoord wist zich vorige week tegen Fortuna Sittard te herpakken na het gelijkspel tegen FC Emmen. Heel overtuigend was het niet, maar mede dankzij aanvoerder Steven Berghuis werd er wel met 2-0 gewonnen. Na afloop van de wedstrijd ging het vooral over Robert Bozenik. De 21-jarige spits mocht na lang blessureleed eindelijk weer eens in de basis beginnen. Hij kon echter geen potten breken en werd daarom ook in de tweede helft gewisseld. Veel analytici vinden Bozenik niet goed genoeg voor Feyenoord. Ook Advocaat heeft, zo heeft hij dit seizoen al vaak laten blijken, niet veel vertrouwen in Bozenik. 

''Hij kan beter, net zoals het hele elftal. Of Bozenik een toekomstige eerste spits is voor Feyenoord? Ik ben een trainer die weggaat. Ik weet niet hoe de volgende trainer daarover denkt. Ik denk dat ik wel heb laten zien hoe ik erover denk. Of ik niet zo enthousiast ben? Het kan beter, maar dat weet hij zelf ook. Hij is nog jong, hij doet echt z’n best en werkt keihard. Hij zal toch wel iets hebben? Hopelijk komt dat er een keer uit'', zei de trainer vrijdag op de persconferentie. 

Voor veel mensen bij Feyenoord is de wedstrijd van vandaag een weerzien met oude bekenden. Zo heeft Advocaat natuurlijk een kort verleden bij FC Utrecht, maar ook Jens Toornstra, Mark Diemers en Nick Marsman stonden in het verleden onder contract bij de tegenstander van vandaag. Aan de andere kant speelt Eljero Elia weer tegen de club waar hij in 2017 kampioen mee werd. Ook Simon Gustafson speelde twee seizoenen voor Feyenoord.  

Mede door de verschillende coronabesmettingen van vorige week beschikt Feyenoord niet over een volledig fitte selectie. Zo zullen Orkun Kökcü en Nicolai Jørgensen er vandaag niet bij zijn. Kökcü heeft nog niet kunnen meetrainen na zijn besmetting van vorige week en de Deen heeft nog te veel last van zijn enkel. Daarnaast zijn Bart Nieuwkoop en Christian Conteh er ook nog niet bij. Laatstgenoemde hoeft eigenlijk ook niet meer te rekenen op speelminuten onder Advocaat. ''Ik zie hem niet als een selectiespeler. Hij heeft het hele seizoen niks gedaan en traint nog steeds apart'', aldus Advocaat. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: 
Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Diemers; Berghuis, Boženík, Linssen

Vorm FC Utrecht
FC Utrecht maakt een wisselvallig seizoen door. De Domstedelingen staan op dit moment zevende. Het is voor FC Utrecht te hopen dat ze de huidige plek kunnen vasthouden tot het einde van het seizoen, daarmee zou een ticket voor de play-offs bemachtigd zijn. Van de laatste vier wedstrijden werden er drie gewonnen. FC Utrecht maakte het Feyenoord dit seizoen ook erg lastig in de thuiswedstrijd. De Rotterdammers speelden gelijk (1-1). Daar kwam Feyenoord achteraf gezien nog goed mee weg; Marsman was toen erg belangrijk met een aantal knappe reddingen. 

Zoals gezegd is het vandaag een weerzien met veel oude bekenden voor Feyenoord. Ook Elia zal vandaag weer bij de wedstrijdselectie zitten na zijn hamstringblessure. De aanvaller heeft er vertrouwen in vandaag. "Als wij doen wat we altijd doen, kunnen we het Feyenoord wel moeilijk maken. Of we beter zijn dan Feyenoord? Ik denk het wel. Ze hebben hier en daar kwaliteiten: Berghuis is goed, Senesi is goed, Fer op het middenveld. Voor de rest vind ik het een normaal team. In de eerste wedstrijd hebben we denk ik laten zien dat we beter zijn.''

Ook FC Utrecht beschikt niet over een fitte selectie. Sterkhouders Bart Ramselaar en Mimoun Mahi zijn er vandaag niet bij. Trainer Rene Hake mist ook Tommy St. Jago en Justin Hoogma tegen Feyenoord. Benaissa Benamar, vorige week de vervanger van St. Jago in het hart van de defensie, was gisteren afwezig vanwege privé-omstandigheden, maar sluit vandaag gewoon weer aan bij FC Utrecht. Hake verwacht van Feyenoord geen grote verrassingen. ''Het is vrij duidelijk hoe ze spelen, heel herkenbaar ook. Dan weet je ook dat ze niet alleen maar op onze helft staan te verdedigen. Dat zou natuurlijk ook niet passen in hoe ze het hele jaar gespeeld hebben. Het is aan ons om er een goed antwoord op te vinden.''

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: 
Oelschlagel; Ter Avest, Benamar, Janssen, Warmerdam; Maher, Van de Streek, Van Overeem; Sylla, Kerk, Boussaid

Historie:
2019 – 2020 FC Utrecht – Feyenoord 1-2 (1-1)
2018 – 2019 FC Utrecht – Feyenoord 3-2 (1-0)
2017 – 2018 FC Utrecht – Feyenoord 1-1 (1-1)
2016 – 2017 FC Utrecht – Feyenoord 3-3 (1-1)
2015 – 2016 FC Utrecht – Feyenoord 1-2 (1-2)

Gerelateerd nieuws
113 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 45 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75509 leden - Op dit moment zijn 1059 mensen actief, waarvan 319 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved