''Er gaat van alles veranderen bij de club''

''Er gaat van alles veranderen bij de club''

Feyenoord won slechts één van de laatste zeven wedstrijden en zal alle zeilen bij moeten zetten om Europees voetbal te behalen. Door de eveneens wisselvallige prestaties van drie clubs boven de Rotterdammers is dat niet eens onmogelijk, al wordt er vanuit gegaan dat een vierde plaats het hoogst haalbare is. Mocht Ajax de beker winnen, dan geeft de vierde plaats recht op de voorronde van de Conference League, het derde Europese toernooi.

Dat zal dan gebeuren zonder hoofd-opleidingen Stanley Brard, die een bom onder Varkenoord legde door een mail te versturen waarin hij het ontslag van Melvin Boel, Ulrich van Gobbel, video-analist Remco Schol en fysieke trainer Mark Onderwater voorstelde. De mail kwam echter terecht bij laatstgenoemde en niet bij Mark Koevermans. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam: "Hoewel insiders Brard zijn fout wel kunnen en willen vergeven. Dat hij dan toch vertrekt, heeft vooral te maken met de koers die Feyenoord wil gaan varen onder de nieuwe trainer Arne Slot."

"Er gaat van alles veranderen bij de club, ook ingegeven door het nog te verschijnen rapport van Sportsology. Rini Coolen, nu coach van Feyenoord Onder-21, zal wel Director Academy worden. Koen Stam, momenteel assistent van Dick Advocaat, zal Onder-21 onder zijn hoede krijgen", aldus Krabbendam in Voetbal International. "De verwachting is trouwens dat het nieuwe beleid voor meer mutaties zal zorgen." Daar zorgt Frank Arnesen wel voor. "Behalve de reorganisatie van de opleiding werkt hij met Slot aan het elftal van volgend seizoen en moet hij ervoor zorgen dat de club het lopende voetbaljaar goed afsluit."

Daarin is Steven Berghuis sowieso een hoofdrolspeler: als beslissende speler of als splijtzwam. "Volgens de coach is Berghuis passeren geen optie, terwijl hij dat diep in zijn hart best wel zou willen. Hoe gaat Feyenoord dan winnen zonder de speler met de beste statistieken? Zo houden trainer en speler elkaar gegijzeld, zoals dat in de opleiding ook gebeurt en zoals de fans de clubleiding in een greep hebben van wel of geen restitutie, met op de achtergrond nog het megalomane stadionplan dat ook op weerstand stuit. In die sfeer strompelt Feyenoord naar de meet, met als enig houvast de hoop dat het onder Arne Slot beter zal gaan."

Lees meer over
Steven Berghuis ajax Dick Advocaat Feyenoord Academy Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties