''Na ADO is Feyenoord de slechtst geleide club van Nederland''

''Na ADO is Feyenoord de slechtst geleide club van Nederland''

De zorgwekkende situatie bij Feyenoord is in de Nederlandse voetbaljournalistiek een geliefd onderwerp van gesprek. Ook Hugo Borst wijdt maandagochtend zijn column in het Algemeen Dagblad eraan. "Na ADO Den Haag is Feyenoord de slechtst geleide club van Nederland", stelt hij.

Borst begint zijn column met een pijnlijke opsomming. "Zonder overdrijving zou je kunnen stellen dat Feyenoords beste speler een etterbak is; dat - bizar - Feyenoords slechtste speler ooit vier jaar terug virtueel de duurste clubspeler aller tijden was; dat Feyenoords trainer een bejaarde is die geen grip meer heeft op zijn spelers; dat de algemeen directeur van Feyenoord een zwakkeling is."

"Op deze plek word je soms geacht te chargeren", vervolgt hij. "Maar zaterdagavond had ik medelijden met de spandoeken in De Kuip. En met het Legioen thuis. Hemeltje, wat is het mis. Het elftal van Dick Advocaat heeft heus een paar aardige spelers, maar die jongens worden niet tot het uiterste gedreven. Er is geen samenhang. Er is geen vreugde. De buitenlanders balen van een loonoffer, de talentvolle jonkies worden niet omringd door voetballers als Blind en Tadic en de vedette is het niet met zijn trainer eens over de spelopvatting - en dus botste het zaterdag wéér."

Borst richt zich vervolgens op de directie van de club. "Vroeger had je vadertje Kieboom en weer later Jorien van den Herik. Bazen. Baasspelers. Echte leiders. Ze ritselden geld voor de club. Hun gezag stond buiten kijf. Ze waren medeverantwoordelijk voor het winnen van grote prijzen. Tja, dan nu. Dat filmpje over die restitutie, het is gebedel. Een algemeen directeur maakt geen knieval. Zeker niet als het te laat is."

Toch stelt hij dat supporters het geld van hun seizoenkaart beter niet terug kunnen vragen. "Als ik een seizoenkaart bezat voor Feyenoord en ik had het geld kunnen missen, dan zou ik niet om restitutie vragen. Het moet goed voelen dat Mark Koevermans (en de rest) van jou afhankelijk is. Hij staat bij jou, de supporter, in het krijt. Daar kun je hem eeuwig aan herinneren."

Lees meer over
De Kuip Hugo Borst ADO Den haag Dick Advocaat Jorien van den Herik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties