Feyenoord in eigen huis niet langs hekkensluiter FC Emmen

Feyenoord is er zaterdagavond niet in geslaagd om hekkensluiter FC Emmen opzij te zetten. Voor rust kwam het op voorsprong door een van richting veranderd schot van Orkun Kökcü, maar zakte na rust ver in. De gelijkmaker uit een strafschop van Michael de Leeuw kwam de ploeg daarna niet meer te boven.

Met FC Emmen trof Feyenoord de hekkensluiter van de Eredivisie, al was dat op het veld niet altijd terug te zien. De Rotterdammers hadden de overhand, maar hadden moeite dat om te zetten in kansen. Het was vooral Steven Berghuis die nog tot een aantal pogingen kwam, maar onder meer goed keeperswerk van Emmen-doelman van Michael Verrips hield Emmen de nul. Ook een heel fraai afstandsschot werd door Verrips uit de kruising getikt.

In de 37e minuut had Verrips op een nieuwe poging van Kökcü géén antwoord. Het schot van de middenvelder werd van richting veranderd, waar de doelman al de hoek in ging. De bal viel binnen en Feyenoord pakte - met ietwat geluk - de voorsprong. Die nam het ook mee de rust in, maar zou het in de tweede helft wel moeten uitbreiden.

Na rust zakte Feyenoord echter steeds verder in. Het kwam in de beginfase nog tot wat kansen, maar moest ook enkele keren Emmen onschadelijk maken. Onder meer Marsman moest een aantal keer ingrijpen, maar de Rotterdammers konden ook opgelucht ademhalen toen de volledig vrij staande Luka Adzic van dichtbij naast kopte. Aan de andere kant was Luis Sinisterra wel nog dichtbij met een goede kopbal, maar hij zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

In de 78e minuut gebeurde wat Feyenoord al de hele wedstrijd zelf over zich af heeft geroepen. Caner Cavlan probeerde met het nodige toneel tot twee keer toe een strafschop te versieren. Beide valpartijen werden het weggewuifd door Kevin Blom, maar bij de tweede besloot hij toch de beelden terug te kijken. Er was contact en dus ging de bal op de stip; via Michael de Leeuw werd het 1-1.

Feyenoord had nog tien minuten om 2-1 te maken, wat het probeerde te doen met onder meer de ingevallen Robert Bozeník en debutant Aliou Balde. Tot een echt slotoffensief kwam het echter niet. Feyenoord had moeite om de bal op de helft van Emmen te krijgen en de bezoekers konden zelf ook enkele keren gevaarlijk worden. De wedstrijd eindigde in 1-1, waarmee het ontlopen van play-offs nu wel heel lastig gaat worden.