''Hij weet zelf ook dat hij meer moet presteren''

''Hij weet zelf ook dat hij meer moet presteren''

Met Nicolai Jørgensen, Róbert Boženík en Lucas Pratto heeft Feyenoord de beschikken over drie spitsen. Trainer Dick Advocaat kiest de laatste weken voor Bryan Linssen in de punt van de aanval en alleen Boženík kan de laatste wedstrijden rekenen op enkele minuten.

''Het verschil is dat Bozeník gevaarlijker is in het strafschopgebied'', vertelt Advocaat op de persconferentie van Feyenoord. ''Nico probeert meer mee te voetballen, dat wilde ik in die wedstrijd niet hebben. En Lucas zal iets meer moeten laten zien. Hij is op dit moment niet goed genoeg, anders speelt hij wel. Ik praat met hem en ook met Nico. Of hij gelukkig is in Rotterdam? Misschien moet ik eens een arm om hem heen slaan. Ik heb deze week een gesprek gehad met Pratto en hij heeft het naar zijn zin. Hij weet zelf ook dat hij meer moet presteren. Spelers zijn niet dom he. Die weten heus wel wat ze moeten doen.''

Jørgensen als middenvelder
De verhalen dat Nicolai Jørgensen en Lucas Pratto niet meer gemotiveerd zijn wil Advocaat uit de wereld helpen. ''Op de trainingen doen die andere jongens echt hun best. Je ziet Nico nu meer vanaf het middenveld spelen en dat ziet er best goed uit, vind ik. De volgende keer dat ik hem breng is dat dus misschien eerder vanuit het middenveld dan in de spits. Het is allemaal een beetje zoeken.'' Bryan Linssen krijgt voorlodig de voorkeur in de punt van de aanval.

Lees meer over
Dick Advocaat Bryan Linssen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties