Nieuwkoop: ''Op dit moment wordt dat beloond door de trainer''

woensdag 24 februari 2021 21:43 30.040 keer bekeken 46 reacties Pro Shots

Bart Nieuwkoop stond na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Groningen ontevreden voor de camera van Feyenoord TV. De rechtsback vond dat zijn ploeg goed had gespeeld, maar de wedstrijd dan ook over de streep had moeten trekken. "Ik had wel verwacht dat er eentje binnen zou vallen."

"We moeten hier gewoon drie punten halen, zo gingen we erin", vervolgde Nieuwkoop. "Daarom baal ik ook ontzettend dat dat niet is gelukt. Tegen Twente was natuurlijk een heel matige wedstrijd, dus we moesten vandaag gewoon laten zien dat we het wel konden. In de opbouw hebben we laten zien dat we veel meer initiatief toonden en dat het veel beter liep dan de afgelopen wedstrijd."

Omdat dat in de eerste helft een overwicht opleverde, hoefde er in de rust weinig aangepast te worden. "We gingen op dezelfde voet verder. We hadden initiatief en balbezit. We moesten juist nog meer geduld bewaren en nog meer van links naar rechts en hun uit elkaar proberen te spelen. Ze stonden heel compact, dan weet je dat het moeilijk wordt. We moesten nog sneller van links naar rechts. Dat had misschien nog iets beter gekund, maar de tactiek was niet veranderd."

Nieuwkoop zelf stond opnieuw aan de aftrap. Net als afgelopen zondag kreeg hij de voorkeur boven Lutsharel Geertruida. "Mijn concurrent doet het goed. Voor de winterstop heb ik een aantal goede wedstrijden gespeeld, dus we hebben het allebei laten zien. Ik ben altijd hard blijven trainen en hard blijven werken. Op dit moment wordt dat beloond door de trainer. Ik voel wel dat ik twee maanden geen wedstrijden gespeeld heb en nu in een korte periode twee. Die voel je wel in de benen, maar ik voel me fit en ben blij dat ik weer mag spelen."

Gerelateerd nieuws
46 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 35 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 772 mensen actief, waarvan 243 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved