'Juridisch conflict dreigt tussen spelersgroep en directie'

'Juridisch conflict dreigt tussen spelersgroep en directie'

De spelers van Feyenoord en de directie zijn in conflict geraakt over een tweede loonoffer. De situatie van de Rotterdamse club is niet goed en daardoor moeten er maatregelen worden genomen. Afgelopen vrijdag deed de directie daarom een mededeling aan de spelersgroep en die is niet goed gevallen.

Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS, is in gesprek met de NOS niet te spreken over de actie van Feyenoord. ''Als je financiële problemen hebt, ga dan in gesprek met je spelers, maar leg het niet als een eenzijdig dictaat op. Dit is een totaal verkeerde handelswijze. De spelers van Feyenoord hebben al een loonoffer gebracht en dat was een heel fors offer.''

"Wat er nu gebeurt kan helemaal niet'', vervolgt Everard. ''Alleen als de spelers individueel instemmen met een offer, kan dit. Als club moet je dit niet willen, en zeker als Feyenoord moet je dit al helemaal niet willen. Feyenoord is de enige club in Nederland die dit zo doet. De volgende stap is nu aan de club: probeer een compromis te vinden. Als de spelers dit niet accepteren, ligt er een juridisch conflict. Dan gaat de zaak naar de arbitragecommissie..."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties