Advocaat: ''Dit zijn wedstrijden die je nooit uit handen mag geven''

Advocaat: ''Dit zijn wedstrijden die je nooit uit handen mag geven''

Het bekeravontuur van Feyenoord zit er dit seizoen al na de kwartfinale op. Trainer Dick Advocaat zag zijn ploeg een 1-3 voorsprong verspelen. "Door persoonlijke fouten verlies je deze wedstrijd. Dit was niet nodig geweest", concludeert hij na afloop.

"Dit zijn wedstrijden die je nooit uit handen mag geven", weet Advocaat. "We hadden het totaal onder controle, zelfs in de eerste helft. Zij hadden de momenten, maar niet zoals vorige keer. Wij deden gewoon mee, kwamen bij de goal en creëerden mogelijkheden, dus dat ging redelijk."

Als oplossing tegen de formatie van Heerenveen werd ervoor gekozen om in de gebruikelijke formatie te blijven spelen, maar met Lutsharel Geertruida als bewaker van Joey Veerman. "Dat wilde het elftal zelf, maar dat maakt niet uit, ik neem die beslissing. Daar lag het probleem ook niet."

Het betekende wel dat spelmaker Steven Berghuis veel met zijn man mee achteruit moest. "Hij wilde het elftal zo veel mogelijk intact houden. Dat is bewonderenswaardig, want hij moest veel lopen. Er waren andere opties, maar dit vond ik goed gaan."

Duidelijk was dat Advocaat niet tevreden was over het optreden van scheidsrechter Siemen Mulder. Dat laat hij weten wanneer Hans Kraaij namens ESPN over de gemiste strafschop van Heerenveen begint. Marsman stopte die strafschop, waarna Mulder eerst floot om 'm over te laten nemen. "Dat vind ik belachelijk. Als je zo'n penalty houdt en dan terugfluiten. Toen was de VAR wel wakker, daarna een aantal keer niet."

Op zijn eigen ploeg is hij niet boos. "Ze doen het niet expres, maar ik ben wel teleurgesteld. In het algemeen ben ik boos, omdat het totaal onnodig was in mijn ogen." Ook doelman Nick Marsman wil hij bij de tegentreffers niks kwalijk nemen. "Die ga ik ook geen verwijten maken, want die heeft genoeg wedstrijden voor ons gewonnen. Dit keer had hij niet z'n beste dag."

Lees meer over
Steven Berghuis sc Heerenveen Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties