VI: Financieel is het code rood in De Kuip

dinsdag 16 februari 2021 16:51 99.525 keer bekeken 485 reacties Pro Shots

Zoals de meeste clubs in het betaalde voetbal bevindt ook Feyenoord zich financieel in zwaar weer. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam meldt dat het personeel een tweede loonoffer moet gaan brengen en dat er spelers verkocht moeten worden. "D​at geld is ontzettend nodig."

"Het is allemaal terug te voeren op corona, zo simpel is het. Ze spelen al sinds 8 maart vorig jaar zonder publiek: dat leidt per wedstrijd tot een omzetverlies van negen ton. Tel dat allemaal bij elkaar op en je komt tot een gigantisch bedrag. Alleen: dat bedrag is alleen aan de orde als iedereen besluit om het geld van zijn seizoenkaart terug te vragen", aldus Krabbendam in de Dick Voormekaar-podcast.

"Ze hebben wel pijn in de buik dat ze weer langs moeten: 'zouden jullie af willen zien van het bedrag waar jullie recht op hebben?'. Het zou de tweede keer zijn. Vorig jaar hebben ook heel veel mensen na maart geen wedstrijd meer gezien in De Kuip, nu al bijna een heel seizoen niet. Straks is het april en moeten ze weer langs om te vragen of ze volgend seizoen weer een kaart willen kopen. Dat zorgt voor best een beetje buikpijn bij de leiding van Feyenoord. En terecht ook: je kunt niet blijven teren op de zak van supporters."

Een verkoop van Marcos Senesi zou uitkomst kunnen bieden. "Dat is de speler waarvan ze denken: die levert het meeste geld op. Als ze daar twintig-plus miljoen voor kunnen krijgen, dan zijn ze ook enigszins uit de zorgen. Het probleem is alleen dat het geld dat dan binnenkomt, niet geherinvesteerd kan worden in nieuwe spelers", zo vervolgt Krabbendam. "En verder moeten ze natuurlijk af van spelers die een hoog salaris verdienen: de Jörgensens van deze wereld, Berghuis die voor een luttel bedrag is op te halen. Maar hij is de grootverdiener binnen de selectie, dus daar moeten ze ook vanaf."

"De club moet zelf ook wat doen'' vertelt de journalist van Voetbal International. ''Feyenoord heeft nu voor de tweede keer een loonoffer gevraagd aan de spelers, de directie en de staf. Ze denken na over verdere maatregelen. Misschien gaan ze wel zover dat er een reorganisatie doorgevoerd wordt."

Gerelateerd nieuws
485 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 156 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75274 leden - Op dit moment zijn 701 mensen actief, waarvan 219 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved