Toornstra: ''Een beetje het verhaal van de afgelopen jaren''

Toornstra: ''Een beetje het verhaal van de afgelopen jaren''

Jens Toornstra herhaalde na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZ de woorden van trainer Dick Advocaat en ploeggenoot Leroy Fer, die stelden dat de Alkmaarders 'makkelijker voetbalden' dan Feyenoord. "Zij kregen ook de betere kansen", voegde hij daaraan toe. "Wat dat betreft hebben ze verdiend gewonnen. Bij ons ging het allemaal net te moeizaam."

Bovendien hielp Feyenoord AZ in de wedstrijd door de bal een aantal keer in te leveren. "Dat is vaker het manco bij ons: te slordig. Tegen dit AZ wordt dat twee keer heel snel afgestraft. Dat is een mindere constatering, maar het is zoals het is." In de slotfase probeerden de Rotterdammers met lange ballen nog iets te forceren, maar dat mocht niet baten. "Als elke lange bal wordt teruggefloten, ebt het wel een beetje weg", zei Toornstra in gesprek met Feyenoord TV.

De achterstand op koploper Ajax is door de nederlaag weer wat opgelopen. "Vlak na de winterstop stonden we op drie punten achterstand van de koploper en nu op negen", constateerde de middenvelder. "We hebben weer pas op de plaats gemaakt. Dat is een beetje het verhaal van de afgelopen jaren. Het is te vroeg in het seizoen, dus dat is teleurstellend."

"We hebben nog zeventien wedstrijden, ik wil de hoop niet opgeven", voegde Toornstra toe. "Maar wat ik zei: voor nu is het even pas op de plaats. Er komen weer drie zware wedstrijden aan (Heerenveen-uit, PSV-thuis en Groningen-uit, red.). Daar moeten we voor de volle buit gaan en dan kijken we weer hoe we ervoor staan."

Lees meer over
PSV Jens Toornstra ajax FC Groningen Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties