Toornstra: ''Een beetje het verhaal van de afgelopen jaren''

zondag 24 januari 2021 20:58 37.870 keer bekeken 232 reacties Pro Shots

Jens Toornstra herhaalde na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZ de woorden van trainer Dick Advocaat en ploeggenoot Leroy Fer, die stelden dat de Alkmaarders 'makkelijker voetbalden' dan Feyenoord. "Zij kregen ook de betere kansen", voegde hij daaraan toe. "Wat dat betreft hebben ze verdiend gewonnen. Bij ons ging het allemaal net te moeizaam."

Bovendien hielp Feyenoord AZ in de wedstrijd door de bal een aantal keer in te leveren. "Dat is vaker het manco bij ons: te slordig. Tegen dit AZ wordt dat twee keer heel snel afgestraft. Dat is een mindere constatering, maar het is zoals het is." In de slotfase probeerden de Rotterdammers met lange ballen nog iets te forceren, maar dat mocht niet baten. "Als elke lange bal wordt teruggefloten, ebt het wel een beetje weg", zei Toornstra in gesprek met Feyenoord TV

De achterstand op koploper Ajax is door de nederlaag weer wat opgelopen. "Vlak na de winterstop stonden we op drie punten achterstand van de koploper en nu op negen", constateerde de middenvelder. "We hebben weer pas op de plaats gemaakt. Dat is een beetje het verhaal van de afgelopen jaren. Het is te vroeg in het seizoen, dus dat is teleurstellend."

"We hebben nog zeventien wedstrijden, ik wil de hoop niet opgeven", voegde Toornstra toe. "Maar wat ik zei: voor nu is het even pas op de plaats. Er komen weer drie zware wedstrijden aan (Heerenveen-uit, PSV-thuis en Groningen-uit, red.). Daar moeten we voor de volle buit gaan en dan kijken we weer hoe we ervoor staan."

Gerelateerd nieuws
232 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 65 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75099 leden - Op dit moment zijn 1036 mensen actief, waarvan 275 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved