Advocaat: ''In de rust had ik iedereen wel kunnen wisselen''

Advocaat: ''In de rust had ik iedereen wel kunnen wisselen''

"Ik ben blij met de drie punten, maar niet met het spel dat we hebben laten zien." Daarmee vatte Dick Advocaat de wedstrijd tegen PEC Zwolle na afloop goed samen. Feyenoord won met 1-0 door een goal van Luis Sinisterra, maar maakte daarbij absoluut geen goede indruk.

"In de tweede helft ging het iets beter, maar de eerste helft was heel pover", zei Advocaat in gesprek met ESPN. Voor hem was het reden om al in de rust twee wissels door te voeren. Linssen en Diemers werden vervangen door Sinisterra en Haps. "Ik liep wel met het idee om die twee te brengen. Sinisterra is een creatieve speler en iemand die een man uit kan spelen. Met de andere jongens hadden we vandaag heel veel moeite om het middenveld van PEC te pakken."

"In de rust hadden we iedereen kunnen wisselen", ging Advocaat verder. "Ik haalde deze jongens eruit, die hard werkten maar te weinig brachten, maar dat was het hele elftal in de eerste helft." Later bracht de trainer ook Jørgensen nog in de ploeg, die als aanvallende middenvelder veel energie in het spel legde. "Hij ging meer op het middenveld spelen, want Sinisterra kan dat nog niet. Op het trainingsveld deed Jørgensen het ook al en nu ook."

Advocaat bevestigde nogmaals dat hij voorafgaand en tijdens het duel nog niet met de Klassieker bezig was. "Ik heb er echt niet aan gedacht. Ik had het idee dat veel spelers wel al met zondag bezig waren. Afgelopen zondag tegen Sparta zag ik heel veel beleving, heel veel strijd en goed voetbal. Vandaag heb ik daar in de eerste helft niks van terug gezien." Daarbij is hij niet bang dat die beleving tegen Ajax ook zal ontbreken. "Voor een trainer is een wedstrijd tegen Ajax niet zo moeilijk. Dan gaat iedereen wel."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Luis Sinisterra ajax Dick Advocaat Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties