''Misschien ook wel goed als dingen eens publiekelijk worden benoemd''

woensdag 13 januari 2021 00:48 37.365 keer bekeken 215 reacties Pro Shots

De scouting van Feyenoord ligt al jaren onder vuur. De aanwezige scouts klaagden over het gebrek aan doortastendheid bij de clubleiding als er een speler aangeraden werd, maar de clubleiding wees op haar beurt weer naar de lege portemonnee van de Rotterdammers. Ook Dick Advocaat leek een sneer uit te delen toen hij 'Volgens mij hebben we helemaal geen scouting' zei.

"Voor de buitenwacht kwamen zijn uitspraken onverwacht hard over, maar misschien is het ook wel goed als de dingen eens publiekelijk worden benoemd", aldus Marcel van der Kraan in De Telegraaf. "Het kan het begin van een nieuw beleid worden. De boel is even flink wakker geschud en misschien gaat de opvolger van Advocaat, de op 1 juli beginnende Arne Slot, er profijt van krijgen."

De krant zocht uit dat Feyenoord tot voor kort drie fulltime scouts had: hoofdscout en oud-profvoetballer Michel Beukers, de Finse oud-international Mika Lipponen en de Zuid-Amerika scout Steven Abtroot (die Luis Sinisterra ontdekte). Beukers vertrok echter bij het aantreden van Frank Arnesen, de hoofdscout kampte met ernstige gezondheidsklachten. Lipponen stapte onlangs, na 20 jaar Feyenoord, over naar PSV. Voor hem kwam  Bjarne Hansen in de plaats: een scout die al heel lang met Arnesen samenwerkt en wiens specialiteit, net als bij Lipponen, Scandinavië is.

Bij gebrek aan scouting is Feyenoord te veel afhankelijk van makelaars en de percentages waarin die mee willen delen. Het is dus aan Arnesen om zijn aanzienlijke netwerk aan contacten aan te gaan spreken en Feyenoord weer eens te voorzien van spelers waar niemand van gehoord heeft, maar die toch een verrassing zullen blijken te zijn in De Kuip.

Gerelateerd nieuws
215 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 61 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74807 leden - Op dit moment zijn 84 mensen actief, waarvan 46 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved