''Misschien ook wel goed als dingen eens publiekelijk worden benoemd''

''Misschien ook wel goed als dingen eens publiekelijk worden benoemd''

De scouting van Feyenoord ligt al jaren onder vuur. De aanwezige scouts klaagden over het gebrek aan doortastendheid bij de clubleiding als er een speler aangeraden werd, maar de clubleiding wees op haar beurt weer naar de lege portemonnee van de Rotterdammers. Ook Dick Advocaat leek een sneer uit te delen toen hij 'Volgens mij hebben we helemaal geen scouting' zei.

"Voor de buitenwacht kwamen zijn uitspraken onverwacht hard over, maar misschien is het ook wel goed als de dingen eens publiekelijk worden benoemd", aldus Marcel van der Kraan in De Telegraaf. "Het kan het begin van een nieuw beleid worden. De boel is even flink wakker geschud en misschien gaat de opvolger van Advocaat, de op 1 juli beginnende Arne Slot, er profijt van krijgen."

De krant zocht uit dat Feyenoord tot voor kort drie fulltime scouts had: hoofdscout en oud-profvoetballer Michel Beukers, de Finse oud-international Mika Lipponen en de Zuid-Amerika scout Steven Abtroot (die Luis Sinisterra ontdekte). Beukers vertrok echter bij het aantreden van Frank Arnesen, de hoofdscout kampte met ernstige gezondheidsklachten. Lipponen stapte onlangs, na 20 jaar Feyenoord, over naar PSV. Voor hem kwam Bjarne Hansen in de plaats: een scout die al heel lang met Arnesen samenwerkt en wiens specialiteit, net als bij Lipponen, Scandinavië is.

Bij gebrek aan scouting is Feyenoord te veel afhankelijk van makelaars en de percentages waarin die mee willen delen. Het is dus aan Arnesen om zijn aanzienlijke netwerk aan contacten aan te gaan spreken en Feyenoord weer eens te voorzien van spelers waar niemand van gehoord heeft, maar die toch een verrassing zullen blijken te zijn in De Kuip.

[readmore=56266]

Lees meer over
De Kuip PSV Luis Sinisterra Dick Advocaat Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties